Forradalomra készülnek a Juventusnál

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Massimiliano Allegri visszatér a Juventushoz. A Juve korábbi edzővel zsinórban öt bajnokságot nyert, és két BL-döntőt játszott; a torinói vezérkar a sikerkorszakot akarja újra átélni. Allegri esetleges érkezésével elodázhatatlan lesz egy egy új csapat építése.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 13:50
AC Milan v Juventus - Serie A
Allegri visszatérhet Torinóba Fotó: Omar Bai/NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forradalmár valóra válthatja az álmát. Massimiliano Allegri 2019-ben távozott a Juventustól, a nagy visszhangot kiváltó búcsú üzenete után úgy tűnt, nem lesz számára visszaút, de az élet néha produkál érdekes fordulatokat. Allegri 2019-ben határozottan kérte a Juve vezetőitől, hogy mielőbb szabaduljanak meg Cristiano Ronaldótól, mert a korosodó portugál világsztár gátolja a csapat fejlődését. Akkor ez süket fülekre talált, idén a két BL-nyolcaddöntős búcsú és a bajnoki bukdácsolás után a sors igazságot szolgáltathat Allegrinek.

Massimilano Allegri (szemben) újra edzősködhet Juventusnál
Fotó: MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI via AF

Ronaldóhoz többek között a fizetése miatt már nem ragaszkodik a Juventus, és a nyáron kinevezett pályakezdő edző, Andrea Pirlo sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezért kerülhetett képbe a korábbi maestro, aki 2015-ben és 2017-ben is a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a Juventust. A La Gazetta dello Sport értesülései szerint az 53 éves edző válthatja a kispadon Pirlót, és végre a saját képére formálhatja a csapatot. Ami nem adatott meg neki 2018-ban, arra a nyártól meglesz a lehetősége.

Allegri mentora, Giovanni Galeone a Bianconera rádióban tett nyilatkozatában nem zárta ki a korábbi sikeredző visszatérését. Aldp Dolcetti, Allegri segítője pedig az Instagramon közzétett zebra-rajzzal gondolkodtatta el az olasz újságírókat. A La Gazzetta dello Sport ennél konkrétabb hírekkel jelentkezett. Allegri a fiatalítást tekinti a legfőbb feladatának, távozása óta a Juve leigazolta Matthijs de Ligtet, Federico Chiesát és Dejan Kulusevskit valamint Weston McKennie-t. Rájuk kulcsszerep hárulhat a jövő csapatában, de az igazi változás a Ronaldo leigazolása óta önmagát kereső Paulo Dybala reaktiválása lesz. Allegri ugyanis köré akarja építeni a forradalmasított Juvét. A Barcelonától érkezett Arthur lenne a mélységi irányító, és az uruguayi Rodrigo Bentancurnak is fontos szerep jutna a középpályán. Allegri ugyanakkor nem ragaszkodik Aaron Ramsey és Adrien Rabiot játékához, nem fog eret vágni magán, ha a két – ingyen megszerzett – játékost értékesíti a Juve az átigazolási piacon.

A nagy öregek közül Giorgio Chiellini meggondolhatja magát: a korábban a távozását fontolgató rutinos védő az észak-amerikai bajnokságban, az MLS-ben képzelte volna el a jövőjét, de Allegri bizalmi embereként vélhetően inkább maradna és szerződést hosszabbítana. A Sassuolo játékosa, Manuel Locatelli lehet az új Juventus első igazolása, a La Gazzetta dello Sport szerint Allegri támogatja a sokoldalú labdarúgó szerződtetését.

Ezek után az lenne a meglepő, ha Ronaldo maradna a nyártól Torinóban és továbbra is kitartana a Juventus Pirlo mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.