Forródróton Nagy Ádámmal

Nincs meglepetés a magyar labdarúgó-válogatottnak a Montenegró és Szlovákia ellen készülő huszonnégyes keretében. Talán csak annyi, hogy az előzetes híresztelésekkel ellentétben Nagy Ádámra mégis számít Marco Rossi szövetségi kapitány, mert a Bristol City légiósának nem annyira komoly a bokasérülése. Az olasz maestro Podgoricában és a Groupama Arénában is győzelemre számít, s tisztában van vele, érzelmileg is mennyire sokat jelent Magyarországnak az északi szomszéd elleni Eb-selejtezős összecsapás.

Ch. Gáll András
2019. 08. 27. 14:42
null
Nem kockáztat a kapitány, Nagy Ádám pihen Ciprus ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem beszélt a levegőbe, amikor tavaly júliusban megígérte, nekiveselkedik a magyar nyelv elsajátításának. Mert hogy hétfőn Telkiben így kezdte sajtóértekezletét, miután Sipos Jenő sajtófőnök átadta neki a szót: „Köszönöm szépen, jó napot kívánok! Kápusok…” És azzal sorolta a Montenegró elleni barátságos (Podgorica, szep­tember 5.) és a Szlovákia elleni Eb-selejtező (Groupama Aréna, szeptember 9.) mérkőzésre behívott 26 játékos nevét: Kovácsik Ádám (kapusok), Baráth Botond, Bese Barnabás, Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, Ferenczi János, Korhut Mihály (védők), Kovács István, Holman Dávid, Sigér Dávid, Kleinheisler László, Pátkai Máté, (középpályások), Németh Krisztián, Nagy Dominik, Holender Filip, Varga Roland.

– Most könnyebb volt összeállítani a keretet, mint tavaly ilyenkor, amikor a finnek elleni mérkőzésre készültünk, mert a jelöltjeim játékban vannak – magyarázta a kapitány, aki éppen a szlovák meccs napján ünnepli 55. születésnapját. – Pontosan tudom, mit jelent Magyarországnak a Szlovákia elleni Eb-selejtező, emo­cionális téren is, hiszen egy éven át a Felvidéken, Dunaszerdahelyen dolgoztam. De lesz még egy meccs Montenegró ellen is, és most erre összepontosítok. Megjegyzem, ezt a mérkőzést nem én találtam ki, szeptember 5-e hivatalos UEFA-nap, muszáj játszanunk. Hiszik, nem hiszik, ez az első felkészülési mérkőzésünk, amióta én vagyok a szövetségi kapitány! – vázolta Marco Rossi.

Sok múlhat a kulcsember szereplésén
Fotó: Mirkó István

A kapitány kitért Nagy Ádám beválogatására, mert a média négy-hat hetes lábadozási időről írt a Bristol City védekező középpályásával kapcsolatban. Lapunk azonban már múlt héten jelezte, az orvosspecialista szerint válogatottunk kulcsjátékosa felépülhet szeptember 9-ig.

– Folyamatosan kapcsolatban állok Ádámmal – mondta Rossi. – A sérülése utáni estén nagyon maga alatt volt, úgy tűnt, nem játszhat a szlovákok ellen, de aztán lelkileg gyorsan helyreállt, mert szépen gyógyult a bokája. Most úgy érzi, ott lehet a pályán a Groupama Arénában. Orvosaink, fizioterapeu­táink mindent elkövetnek azért, hogy időben felépüljön. A másik Ádám, Szalai, az utóbbi két meccsen nem jutott szóhoz a Hoffenheimben, de azért játékban van. Kedden bejelentik az átigazolását, de hogy hová, azt még én sem tudom.

Lapunk kérdésére, hogy van-e olyan játékos, akit szívesen beválogatna, de most nem tagja a keretnek, így felelt: – Vannak idősebb labdarúgók, pél­dául Cseri Tamás a Mezőkövesdből – aki három pompás gólt rúgott az első négy fordulóban –, de nem harmincasokra akarom építeni a jövő válogatottját. Tudom, Roberto Mancini kollégám behívta a 36 éves Fabio Quagliarellát, de nálunk nincsenek Quagliarellák.

Rossi az egyik újonc, Sigér Dávid beválogatásáról annyit mondott: pontosan tudja, a Ferencváros középpályása ki nem kényszerített hibákat követett el a Dinamo Zagreb ellen, de azt is látni kell, hogy a 29 éves fedezet remek labdaszerző, s mivel Nagy Ádám játéka bizonytalan, szükség volt egy ilyen „biztosítékra”.

Azért azt Rossi is pontosan tudja, az igazi az lenne, ha a Bristol City remek formába lendült játékosa felépülne szeptember 9-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.