Fradi: a harmadik fordulóban újra jöhet a Dinamo Zagreb

A Celtic legyőzése óriási bravúr, de ahhoz, hogy a Ferencváros elérje a Bajnokok Ligája főtábláját, további két ellenfelét még le kell győzni. A Fradi a 3. fordulóban újra összekerülhet a horvát Dinamo Zagrebbel, amely egy éve az útját állta. A 3. forduló sorsolását hétfőn tartják.

2020. 08. 27. 8:21
null
Lesz-e okuk a fradistáknak örülni a sorsolásnak? Fotó: Andrew Milligan Forrás: MTI/EPA/PA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros nem kiemeltként várja a ceremóniát, így ismét kiemelt csapat lesz az ellenfele. A következő öt csapatot kaphatja:

  • Dinamo Zágráb (horvát)

  • Young Boys (svájci)

    Crvena zvezda (szerb)

    Qarabağ (azeri)

    Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

    Ha kívánsági sorrendet állíthatnánk fel, akár talán a Qarabağ vezetné a listát. Érdekes azonban, hogy az UEFA erősorrendje, az úgynevezett koefficiensek alapján a Maccabi Tel-Aviv a legkevésbé erős csapat az ötösből.

    A másik három együttes között nehéz különbséget tenni. A magyar csapatoknak a délszláv ellenfelek általában nem fekszenek. Az UEFA sorrendje a következő: Dinamo, Young Boys, Zvezda.

    A Ferencváros tehát ismét összekerülhet a zágrábiakkal. Tavaly ugyancsak a BL-selejtező harmadik fordulójában találkozott a két együttes. Akkor a Fradi idegenbeli, 1-1-es döntetlenje után már-már reménykedtünk, de a visszavágón megmutatkozott a tudáskülönbség, a Dinamo 4-0-ra kiütötte a zöld-fehéreket a Groupama Arénában.

    Tavaly még túl nagy falat volt a Dinamo a Fradinak
    Fotó: Mirkó István

    Nem rögvest a találkozó után, hanem 2019 decemberében Kubatov Gábor, az FTC elnöke arról beszélt, hogy a Ferencváros a Dinamo szintjét szeretné elérni. Nos, a két csapat most ismét ugyanazon a lépcsőn van, aminek annyira nem örülünk...

    A Dinamo most is erős csapat, újra megnyerte a horvát bajnokságot, igaz, olyan kaliberű futballistája nincs, mint Dani Olmo, aki a télen a és klubjához, az RB Leipzighoz igazolt.

    De mélyebb elemzésbe ne bocsátkozzunk. Idén jobb lenne elkerülni a Dinamót.

    Csak a rend kedvéért: a harmadik forduló az első kettőhöz hasonlóan egyetlen mérkőzésen dől el, szeptember 15. és 16. a két lehetséges játéknap. Ha a Ferencváros túljut a selejtező harmadik fordulóján, akkor a negyedik körben a főtáblára jutásért játszik, amely a jelenlegi tervek szerint már oda-visszavágós rendszerben zajlik majd. Ha a 3. körben kikapna a Fradi, akkor átkerül az Európa-liga selejtezőjébe, s ott a negyedik fordulóban ismét a főtábla a tét. Ez utóbbi forgatókönyv ismert tavalyról, jobb lenne az elsőt végigjárni.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.