Keménykedett, de a Diósgyőr is behódolt a Fradi-pályán

A DVTK az első félidőben meglephette volna a Ferencvárost a labdarúgó NB I 27. fordulójának zárómérkőzésen, de a szünet után a listavezető, címvédő simán érvényesítette a papírformát, nyert 3-0-ra, ismét visszaállította a kilencpontos előnyt a Fehérvár előtt, s száguld az újabb, sorrendben 31. bajnoki cím felé.

2020. 06. 07. 23:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a mesében: jöhettek is nézők, meg nem is. A Fradi vezetősége úgy döntött, hogy a bérleteseket részesíti előnyben, így a tábor, a B-közép helyén csak egy hatalmas zászló díszelgett. Szemre úgy tűnt, az engedélyezett durván 5000-es keretnek (bő 20 ezer fő a Groupama Aréna befogadóképessége) csak a felére rúgott a jelenlévők száma, amit később a hivatalos adat (2752) is megerősített.

Inkább a diósgyőri szurkolók hangját lehetett hallani, s a vendégek három perc elteltével akár már 2-0-ra is vezethettek volna. Előbb Ivamnovszki törte el a labdát kecsegtető helyzetben, majd az ő remek beadásából az ifjú (Szombathelyről indult, s a Fradinak anno hatalmas gólt rúgott) Kiss Tamás ziccerben csúnyán fölé emelt.

Ezután viszont Boli egymaga eldönthette volna a meccset. Nagyszerűen került háromszor is helyzetbe, de a befejezéssel nem volt szerencséje. Közte Zubkov is megszerezhette volna a vezetést a Ferencvárosnak. A félidő legvégén a DVTK-tól Polgár egy lépésről sem tudta bevenni Dibusz kapuját. A kihagyott nagy helyzetek alapján tehát szünetben 4-3 volt az állás a Fradi javára, valóságban azonban 0-0-t mutatott az eredményjelző.

A második félidőben aztán a hazaiak egy perc alatt lerendezték a meccset. Az 53. percben Civic lövése célt tévesztett, de így lett igazán jó, s Bolihoz került a labda, aki ezúttal már nem hibázott (1-0).

Rögtön ezután Zubkov rúgott bombagólt (2-0), ami után elszálltak a miskolciak reményei.

A 3-0-s végeredményt Botka állította be.

A Fradi a győzelmével tehát ismét visszaállította a kilencpontos előnyt a Fehérvár előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.