Már csak a Fradi és a Puskás Akadémia nyerheti a bajnokságot

A labdarúgó NB I 27. fordulójában a Ferencváros 4-0-ra kiütötte a Budafokot, amely így lépéshátrányba került a kiesés ellen vívott harcban a vetélytársaival szemben. Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy már csak a Fradi és a Puskás Akadémia nyerheti meg a bajnokságot.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 19:05
Budafok
20210404 budapest budafok ftc labdarugas havran zoltan magyar nemzet Fotó: havran zoltan Forrás: magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budafok számára átkozott hónap volt a március, a csapat ugyanis mindegyik mérkőzését elveszítette ekkor. A Ferencváros ellen viszont már áprilisban lépett pályára, és bár rengeteg hiányzója volt sérülés és betegség miatt, nagyon bízott a bravúrban. Erre rá is szorult az újonc, hiszen azzal, hogy a Zalaegerszeg szombaton legyőzte a Diósgyőrt, előbbre lépett a tabellán, és a Budafok csúszott vissza tizenegyediknek.

– Nem gondolkodhatunk úgy, hogy a Ferencváros ellen még belefér a vereség, aztán majd a következő meccset megnyerjük – vázolta a helyzetet a klub honlapján Csizmadia Csaba vezetőedző. – Nem vagyunk abban a helyzetben. Itt van a ZTE esete, amely pontot szerzett a listavezető ellen, így most mi vagyunk a kiesőzónában. Hét egyformán fontos mérkőzés vár ránk, és már az elsőn arra törekszünk, hogy gyarapítsuk pontjaink számát.

A Ferencvárost nem nyomta ilyen eredménykényszer, csak idő kérdése, hogy mikor válik hivatalossá a bajnoki címe, ám a presztízse miatt nyilván nem szívesen távozott volna üres kézzel a Promontor utcából.

 

A ferencvárosiak zömmel könnyen állították meg a Budafok támadásait
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

 

Mindez rányomta a bélyegét a mérkőzésre: a hazai együttes elszántan próbálkozott, a vendégek pedig okosan kivárták a lehetőségeket, az első félidő azonban nem hozott gólt. Helyzetek persze akadtak mindkét oldalon, a budafokiaknál Bese Balázs remek védésekkel húzta keresztül a Fradi számításait, ugyanakkor is bemutatott egy-két szép hárítást, tehát unalmasnak nem lehetett nevezni az első negyvenöt percet. Nem volt az a folytatás sem, és a Budafok hét perc alatt kivégezte saját magát. Az 54. percben Huszti András kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Ferencváros, amit Uzuni higgadtan értékesített – 0-1. Három perccel később Huszti egy kakaskodás után megkapta a második sárga lapját, és a BMTE ezzel nemcsak a gólokat, hanem a létszámot tekintve is hátrányba került. Aztán a 61. percben Bese még kivédte Lovrencsics megpattanó labdáját, de a jól érkező Boli bevágta 3 méterről a vendégek második gólját – 0-2.

Érdekesség, hogy ebben a bajnokságban a Fradi mind a három Budafok elleni mérkőzésen lőhetett tizenegyest. A hátralévő idő csupán formalitás volt, ám a hajrában a Ferencváros még megduplázta az eredményt. A 88. percben Haraisvili szögletbe rosszul ért bele Csonka, Sigér pedig ollózó mozdulattal behúzta a labdát a hosszú sarokba, szépségdíjas gól volt – 0-3. Két perc múlva pedig Haratin emelését követően Haraisvili középen fejjel a hálóba továbbította a labdát – 0-4.

A Ferencváros így már 23 ponttal vezet a harmadik Mol Fehérvár előtt, és ez hat forduló alatt nem hozható be, tehát matematikailag már csak a Fradi vagy a tőle 16 ponttal lemaradt Puskás Akadémia lehet bajnok a 2020–2021-es idényben, ez a két csapat a következő körben éppen egymás ellen játszik. A Budafok pedig nagyon nehéz helyzetbe, a vetélytársakhoz képest lépéshátrányba került a kiesés ellen vívott harcban.

 

 

NB I, 27. forduló

Szombat:

Paks–MTK 3-1, gólszerzők: Pintér (öngól, 25.), Hahn (31., 75.), illetve Schön (56.)

Zalaegerszeg–Diósgyőr 2-0, gólszerzők: Szánthó (16.), Favorov (87.)

Honvéd–Újpest 2-2, gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)

Vasárnap:

Kisvárda–Mol Fehérvár 0-0

Budafok–Ferencváros 0-4 (0-0), gólszerzők: Uzuni (11-esből 54.), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.