Ma útnak indul a Fradi, irány a Bajnokok Ligája!

Ma megkezdi a felkészülést a ­2020–21-es idényre a Ferencváros labdarúgócsapata. A Fradi egyből Ausztriába, közelebbről Bad Radkersburgba utazik, ahol kétszer tíz napot tölt el edzőtáborban, a cél pedig mi más lehetne, mint a Bajnokok Ligája egy hónap múlva kezdődő selejtezőjében a jó szereplés.

2020. 07. 17. 7:31
null
Szergej Rebrov nem változtatott a múlt évi gyakorlaton Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi a déli órákban indul útnak az ausztriai Bad Radkersburgba – ismert, bevált helyszínre, ugyanoda, ahol tavaly nyáron is edzőtáborozott. A kora esti órákban Szergej Rebrov vezetőedző várhatóan már edzést is vezényel a keretnek.

Az utazást a szokásos és az újabban kötelező protokoll előzte meg. A játékosok nemcsak orvosi vizsgálaton estek át, hanem – a stáb tagjaival közösen – koronavírusteszten is. Úgy tudjuk, a fradistákat kétszer is ellenőrizték, először szerdán, majd közvetlenül az elutazás előtt – nincs tudomásunk arról, hogy pozitív eredmény ­miatt bárki itthon ragadt volna.

Tavaly is Bad Radkersburgban edzőtáborozott a Fradi

Szinte a szomszédba utazik a Fradi

Bad Radkersburg a szlovén határ melletti kiszögellésben, a Mura partján, Muraszombattól úgy 30 kilométerre fekszik, tehát kis túlzással a szomszédban készül a Fradi. Ausztria és Szlovénia is zöldövezeti besorolás alá esik, tehát szabadon lehet oda- és visszautazni, ezért a koronavírus újabb hulláma dacára a klub vezetői nem írták felül az eredeti terveket. Arról azonban egyelőre nincsenek informá­cióink, hogy az immár harmincegyszeres magyar bajnok mely csapatokkal játszik edzőmérkőzést.

Két és fél hetet pihenhettek a játékosok

Másfelől a megnyugtató magyar járványhelyzetnek a ferencvárosi labdarúgók is haszonélvezői. A legtöbb euró­pai ligához képest nálunk korábban folytatódhatott és így korábban is ért véget a bajnokság. A Fradi szemszögéből érdemben már június 16-án, amikor az előző évad 30. fordulójában a Honvéd feletti 2-0-s győzelemmel matematikailag is bebiztosította a címvédést. Az utolsó három forduló már inkább ünnepi ráadás volt, ami után szokatlanul hosszú, két és fél hetes nyaralást engedélyezhetett a vezetőség a játékosoknak és persze az edzőknek is, hiszen az új idény kereken egy hónappal később kezdődik, mint az előző.

Kereken egy hónappal később kezdődik az idény

Egy éve július 18-án fogadta az FTC a bolgár Ludogorecet a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, idén augusztus 18-ra írták ki az első kört. Az ellenfél még nem ismert, az viszont igen, hogy a selejtező első három fordulójában a párharcok egyetlen mérkőzésen dőlnek el. Nem fér bele tehát egyetlen hiba sem, cserébe legalább a zöld-fehérek kellőképpen feltöltődve vágnak bele az egy hónapos felkészülésbe.

Dibuszék már csütörtökön is edzettek a Népligetben
Fotó: Fradi.hu

A Fradi csütörtökön már a Népligetben edzett egyet. Ma útnak indul – irány a Bajnokok Ligája!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.