A forduló gólját kapva kétgólos előnyt tékozolt el a Fradi

A Ferencváros jó játékkal már 2-0-ra vezetett Mezőkövesden, ám a játékosai ekkor visszafogottabban kezdtek el futballozni, amit a hazai csapat kihasznált, és egyenlített. A második kövesdi gólt Marin Jurina szerezte, alighanem ez volt a forduló gólja.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 16:27
null
Mezõkövesd, 2021. február 14. A mezõkövesdi Matija Katanec (b) és a ferencvárosi Bi Sylvestre Franck Fortune Boli a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2021. február 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi rossz emlékekkel érkezhetett Mezőkövesdre, egy éve, 2020. február 22-én 3-0-ra kikapott ebben a stadionban. A vendéglátója most sincs rossz formában, sőt, a legutóbbi öt hazai mérkőzését megnyerte, ugyanakkor a Ferencváros ebben a bajnokságban még nem kapott ki idegenben szerepelve, az Újpest és a Mol Fehérvár legyőzése táplálja az önbizalmát azaz jó meccsnek ígérkezett a találkozó. És ennek megfelelően jól is indult, az első negyedórában a két kapus, Szappanos Péter és is ízelítőt adhatott a tudásából. Élénk, változatos játékkal teltek a percek némi ferencvárosi fölénnyel, és a 26. percben Uzuni a nap ziccerét hagyta ki, amikor senkitől sem zavartatva az ötösről Szappanosba lőtte a labdát.

Hat perccel később viszont már vezetett a Fradi: Uzuni jobbról érkező szabadrúgását Sigér középre fejelte, ott a tömegben Somalia lábához került a labda, ő pedig öt méterről a bal alsó sarokba továbbította 0-1. A szünetig már nem esett gól, utána viszont gyorsan jött a második, ugyanis a 49. percben Uzuni a felezővonaltól a kilépő Boli elé adta a labdát, aki nagy vágta végén egy védővel a nyakában lőtt laposan tíz méterről a bal sarokba 0-2.

 

Somalia a Ferencváros első gólját szerzi
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A Fradi talán túlságosan is megnyugodott a kétgólos vezetéstől, kissé kényelmesen adogatott a középpályán, és azt a Mezőkövesd kihasználta: a 62. percben Berecz emelt a tizenhatos elől az ötös jobb sarka elé, Jurina jobbal elegánsan emelt középre, Besirovic pedig három méterről a kapu közepébe fejelt 1-2. Ettől vérszemet is kapott a házigazda, és mert a vendégek nem tudtak visszatérni az eredeti ritmusukhoz, ki is egyenlített. A 73. percben Farkas jobbról jobbal adott középre, ahol Lovrencsics határozatlanul mozdult, Jurina viszont az ötös bal sarka elől, hét méterről jobbal a léc alá ollózta a labdát 2-2. Szépségdíjas találat volt, alighanem a forduló gólját láthattuk.

 

Ezután az eredmény már nem változott, a Fradi maradt magabiztos előnnyel a tabella élén, a Mezőkövesdnek pedig ez az egy pont kevés volt előbbre lépéshez, a hetedik helyen áll.

NB I 21. forduló

Péntek

Újpest–Diósgyőr 1-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Mitrovics (60.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 3-2 (2-0), Pancho Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Mance (22.), Kiss T. (24.), Plsek (81.), illetve Böde (68.), Hahn (11-esből 74.)

Kisvárda–Zalaegerszeg 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (51.). Kiállítva: Futács (75.)

Bp. Honvéd–Budafok 2-3 (2-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi. Gólszerző: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (öngól 51.), Ihrig-Farkas (92.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Ferencváros 2-2 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Besirovic (62.), Jurina (73.), illetve Somalia (32.), Boli (49.)

Mol Fehérvár–MTK 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.