Derbi a harmadik kísérlet neve

A Ferencváros ma este immár harmadszorra fut ki úgy a labdarúgó NB I-ben, hogy ha győz, akkor matematikailag is bebiztosítja a bajnoki aranyérmet. A Puskás Akadémia és a Kisvárda után a harmincadik fordulóban ezúttal az Újpest az ellenfél, amely aligha statisztaként érkezik a Groupama Arénába.

Magyar Nemzet
2021. 04. 20. 7:30
null
Február 3-án Isael szerezte a Fradi első gólját az Újpest ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov a döntetlennél, az elodázott címvédésénél is jobban fájlalta, hogy a csapata nagyon gyenge teljesítményt nyújtott szombaton a Kisvárda vendégeként. Azon melegében azt mondta, el kell beszélgetni a játékosokkal. Úgy tudjuk, ebben a klub vezetői is segítségére voltak.

A Fradi idén talán éppen az Újpest ellen játszott a legjobban, februárban 4-0-ra kiütötte a nagy riválist. Ám hiba lenne ebből kiindulni, a címvédő formája lefelé, az Újpesté felfelé ível, ­Michael Oenning csapata, amellett hogy bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, a hétvégén 3-0-ra lelépte a Mezőkövesdet, s megnyugtató távolságra van a veszélyes zónától.

– Nem szabad a legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkből kiindulni – ugyanerre figyelmeztetett Szergej Rebrov. – Nehéz találkozóra számítok, de mindannyian tudjuk, hogy a derbi mennyire fontos az egész klub életében. A játékosaim is extra motiváltsággal kezdték el a felkészülést erre az összecsapásra. Szeretnénk pontot tenni a bajnokság végére, ami a legutóbbi, Kisvárda elleni meccsen még nem sikerült.

A Ferencváros ma csak győzelem esetén ünnepelheti a címvédést, minden más esetben a Puskás Akadémia kezében van a sorsa. A felcsútiakra is pikáns meccs vár a Diósgyőr vendégeként, amely a ZTE-vel, a Budafokkal és talán még a Honvéddal küzd a bennmaradásért. Utóbbi vasárnap végleg lerázhatta volna a riválisait, de drámai meccsen 3-2-re kikapott a Viditől.

– Nem mondom, hogy győzelmet érdemeltünk volna, de a futballnak vannak szabályai, amik alapján játszunk, ma nem sikerült ezeket annyira betartani. Nemcsak két csapat van a pályán, hanem egy harmadik is, amelyiknek szintén nagyon jól kell működnie. Ezt ma profin elintézték. Abban bízom, hogy mindenkinek, aki részt vett ezen a mérkőzésen, ugyanolyan éjszakája lesz, mint ma nekem – értékelte a találkozót sokat sejtetően Horváth Ferenc, a kispestiek mestere.

NB I, a 30. forduló programja

Kedd:

ZTE–Budafok 17.30

Ferencváros–Újpest 20.00

Szerda:

MTK–Kisvárda 15.15

Diósgyőr–Puskás Akadémia 17.30

Mezőkövesd–Fehérvár 20.00

Paks–Honvéd 20.15.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.