Frank Lampardot kirúgta a Chelsea, felkészülnek Lőw Zsolték?

A Chelsea megerősítette Frank Lampard edző távozását, és az utódjelölt Thomas Tuchel lehet, akinek a stábjában Lőw Zsolt dolgozott az elmúlt három évben a Paris Saint-Germainnél. Könnyen elképzelhető, hogy a magyar szakember Londonba is követné német kollégáját.

Magyar Nemzet
2021. 01. 25. 12:49
Chelsea FC vs Liverpool FC
epa08684514 Chelsea's manager Frank Lampard reacts during the English Premier League match between Chelsea vs Liverpool in London, Britain, 20 September 2020. EPA/Michael Regan / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Michael Regan / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol The Daily Telegraph már reggel jelezte, hogy információi szerint a Chelsea hétfőn meneszti Frank Lampard vezetőedzőt, a játékosoktól pedig azt kérték, hogy a reggeli edzést hagyják ki, csak délután jelentkezzenek az edzőközpontban. A Daily Mail már arról írt, hogy a londoni klub megerősítette Lampard kirúgását.

A Chelsea tegnap 3-1-re legyőzte a másodosztályú Luton Town együttesét az FA-kupában, de a bajnokságban gyengén szerepel, 19 mérkőzés után csak a kilencedik helyen áll a Premier League-ben. Ez vezethetett Lampard távozásához, aki 2019 nyara óta irányította a csapatot, és az előző idényben a negyedik helyre kormányozta azt.

Sajtóhírek szerint Thomas Tuchel követheti Lampardot a Chelsea élén. Ő az elmúlt három évben a PSG edzője volt, amellyel 2020-ban döntőig jutott a BL-ben, ám a párizsi klub a múlt év végén szerződést bontott vele, s Tuchellel együtt a csapat másodedzője, Lőw Zsolt is távozott a francia sztárcsapattól.

Korábbi találgatások szerint a Chelsea azért is szeretné a német vonalat erősíteni, mert ezzel kedvezne a klub tavaly nyáron igazolt, méregdrága játékosainak, Kai Havertznek és Timo Wernernek, akik eddig nem tudták megközelíteni a Bundesligában mutatott teljesítményüket Angliában.

Ha tényleg Tuchel lesz a befutó, elképzelhető, hogy vele tart Lőw Zsolt is a Chelsea-hez, aki a PSG-nél is tagja volt az edzői stábnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.