Jól ismert feladat előtt a debütáló Horváth Ferenc

Papíron a lehető legnehezebb feladat vár a Honvéd kispadján bemutatkozó Horváth Ferencre. A bajnoki címvédő Ferencváros otthonában kellene pontot szereznie a kispesti klubbal.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 8:30
null
Horváth Ferenc Kispesten nőtt fel, harminc év elteltével tért vissza Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 22. fordulójában szombat este a kiesés ellen küzdő Budapest Honvéd a Ferencváros otthonában lép pályára, amelynek bajnoki címvédése már csupán formalitás. Ennek ellenére nem lehet leírni a Honvédot. Hogy a pandémia miatt üres lelátók vagy a valódi hazai pálya hiánya miatt, az kérdéses, de a kispesti klub 22 idénybeli pontjából 14-et idegenben szerzett. Ráadásul a Fradi eddigi egyetlen vereségét egy másik kiesőjelölt, a DVTK ellen szenvedte el, szintén hazai pályán. Akkor mutatkozott be a borsodiak kispadján Zoran Zekić, most a Pisont István helyére érkezett Horváth Ferenc készül első meccsére a Honvéd vezetőedzőjeként.

– Ennél szebbet el se tudok képzelni. Az első helyezett ellen játszani egy hét után igazi álom – mondta ironikusan klubja honlapjának Horváth, majd komolyra fordította a szót. – Úgy látom, hogy a fiúk kezdik átérezni, hogy milyen helyzetben vagyunk, mindent meg kell tennünk azért, hogy valamilyen módon a magunk javára fordítsuk a mérkőzést.

Horváth Ferenc játékosként a kispesti és a ferencvárosi klubot is erősítette, szakvezetőként pedig már hozzászokhatott a nehéz feladatokhoz, de előző két élvonalbeli klubjával, a Balmazújvárossal és a Haladással végül nem tudta elkerülni a kiesést. A Ferencváros otthonában korábban már öt csapattal próbált meg pontot szerezni vezetőedzőként, de ez egyedül az elsővel, a Győri ETO-val sikerült még 2014-ben. A Honvéd ennél is régebben, 2013-ban nyert utoljára az FTC otthonában, mindkét siker helyszíne még a Puskás Ferenc Stadion volt, nem pedig a Groupama Aréna.

A Honvéd játékosai között is akad három exferencvárosi labdarúgó: Batik Bence, Nagy Dominik és Bőle Lukács. Különösen utóbbit fűtheti a bizonyítási vágy volt csapata ellen, hiszen az FTC csak ősszel, a nyári átigazolási időszak letelte után engedte el, ezért majdnem fél évre csapat nélkül maradt, és bár kulturáltan fogalmazott a Nemzeti Sportnak, nem rejtette véka alá elégedetlenségét.

Bőle Lukács (balra) korábbi klubja otthonában bizonyíthat (Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila)

Míg a Honvédnak nagyon fontos, hogy bravúros pontszerzéssel elinduljon a bennmaradás felé, a Fradi formáján kissé érezni, hogy a 32. bajnoki cím már zsebben van, elvégre az első helyezett FTC és a 11. helyen álló Honvéd között pontszámban éppen fél úton található a második helyezett Puskás Akadémia. Persze a Ferencváros esetében a gyengébb forma is hatmeccses veretlenségi sorozatot jelent, de az tény, hogy a zöld-fehérek már most több pontot veszítettek tavasszal, mint amennyit egész ősszel.

Az igazán fontos meccs azonban a Fradi számára a szerdai, Mol Fehérvár elleni kupameccs lesz. A Magyar Kupát ugyanis Szergej Rebrov még nem nyerte meg a csapattal.

NB I, 22. forduló

Péntek

MTK–Mezőkövesd 0-0

Szombat

ZTE–Újpest 14.45 (tv.: M4 Sport+)

Diósgyőr–Fehérvár FC 17.00 (tv.: M4 Sport)

Ferencváros–Honvéd 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Budafok–Puskás Akadémia FC 14.30 (tv.: M4 Sport)

Paks–Kisvárda 17.00 (tv.: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.