FTC–Szolnok finálé lesz vasárnap a férfi vízilabda Magyar Kupáért

A Ferencváros és a Szolnok játszik vasárnap este a férfi vízilabda Magyar Kupáért. A szombati elődöntőben előbbi a Vasast 13-9-re, utóbbi a BVSC-t 11-5-re győzte le.

Magyar Nemzet
2020. 09. 26. 19:35
null
Nikola Jaksics, az FTC egyik erőssége Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnoknak eredetileg az OSC lett volna az ellenfele, de az újbudai csapat tömeges fertőzés miatt visszalépett.

„Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat. Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t, még most várjuk” – közölte még csütörtökön Becsey Pétert, az OSC sportigazgatója.

A szombati elődöntőkben különösen a Szolnok nyert simán a beugró BVSC ellen, két negyed után már 6-0-ra vezetett, a folytatásban levegőhöz jutott a BVSC, a különbség már nem nőtt, és 11-5 lett a végeredmény.

A másik meccsen ugyan a Vasas szerzett vezetést, de akkor volt nála utoljára az előny. Nyolc perc után 2-1, majd 6-1, a nagyszünetben 7-3 volt az állás a Fradi javára, amivel lényegében el is dőlt a meccs. A különbség ezután már itt sem nőtt, 13-9 lett a vége.

Az elmúlt két évben a Ferencváros nyerte a Magyar Kupát, 2018-ban a Miskolcot, tavaly az OSC-t győzte le a döntőben.

Férfi Magyar Kupa, elődöntők:

FTC–Vasas 13-9 (2-1, 5-2, 4-5, 2-1)

Gólszerzők: Jansik Sz. 3, Fountoulis 3, Vigvári Vendel 2, Vámos, Sedlmayer, Mezei, Jaksics, Constantin-Bicari, ll. Szatmári 3, Vadovics 2, Brguljan, Bátori, Takács, Simon

Szolnok–BVSC 11-5 (3-0, 3-0, 2-2, 3-3)

Gólszerzők: Csapó 2, Czigány, Irmes, Batizi, ill. Konarik 3, Drasovics 2, Filipovics 2, Jansik D., Angyal, Kovács G., Schmölcz

A vasárnapi program:

a 3. helyért: BVSC–Vasas 18.45

döntő: Szolnok–FTC 20.15

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.