Fucsovics a kimerültség határán nem kockáztatott, visszalépett

Fucsovics Márton visszalépett csütörtökön az orosz Andrej Rubljov elleni negyeddöntős mérkőzésétől az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 13:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 46. helyezettjének Facebook-oldalán ez olvasható: „Marci az elmúlt tíz nap nagy menetelésében alaposan elfáradt, a kimerültség határán van. Ebben a helyzetben az a döntés született, hogy ebben az erőltetett menetben nem kockáztatnak egy esetleges sérülést, ami a következő időszakra is rányomná a bélyegét. Így aztán Marci bejelentette, feladja a csütörtöki összecsapást. legközelebb a jövő héten a dubai ATP-500-as lép pályára, március 24-étől pedig Miamiban, az 1000-es mesterversenyen ragad ütőt.”

Fucsovics az egészsége érdekében nem akart kockáztatni
Fotó: MTI/AP/Peter Dejong

Fucsovics Márton az elmúlt 12 napban nyolc mérkőzést nyert, múlt vasárnap éppen Rubljovval játszott döntőt Rotterdamban, azt a találkozót az orosz játékos nyerte két szettben.

Rubljov így játék nélkül elődöntős Dohában, miután az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolcaddöntőben pedig a sérült Richard Gasquet sem állt ki ellene.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.