Fucsovics bosszantó vereséggel búcsúzott Melbourne-ben

Fucsovics Márton három játszmában kikapott a fehérorosz Jegor Geraszimovtól az Australian Open helyszínén zajló, Murray River Open elnevezésű kemény pályás ATP 250-es tenisztorna 2. fordulójában, így a magyar teniszező számára véget ért a viadal.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 8:26
Fucsovics Márton
Párizs, 2020. október 1. Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. október 1-jén. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a világranglista 55. helyét foglalja el, ő volt a torna 16. helyezettje, s kétségkívül esélyesebbnek számított a világranglistán 78. fehérorosz Jegor Geraszimov elleni találkozóján, amelyen a 16 közé jutás volt a tét a hétfőn kezdődő Australion Open egyik előversenyén. Az első játszmában a nyolcadik játékig fej fej mellett haladt a két játékos, ekkor Geraszimov elvette Fucsovics adogatását, majd a következő gémben értékesítette a második játszmalabdáját (3:6). A második szettben honfitársunk egyenlített, remek tenisszel kétszer is brékelte a fehéroroszt, és 6:1-re megnyerte a játszmát. Sajnos ezt nem követte hasonló folytatás, mi több, Fucsovics a hatodik játékban semmire veszítette el adogatását, és ez végzetesenk bizonyult, Geraszimov az első meccslabdáját kihasználva 6:3, 1:6, 6:3-ra nyert, így ő jutott be a legjobb 16 közé.

– A kéthetes karantén után itt Melbourne-ben is elkezdődött a 2021-es teniszidény a Murray River Open elnevezésű ATP-tornával, aminek sajnos csak az első fordulóját tudtam sikerrel venni. A továbbiakban regenerálódás és még mindig kemény edzés lesz a program, mert a jövő héten kezdődő Australian Openen szeretnék játékba lendülni és a legjobb formámat nyújtani – írta a vereség után közösségi oldalán Fucsovics Márton.

További eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Wawrinka (svájci, 1.)–Kukuskin (kazah) 4:6, 6:3, 6:1

Dimitrov (bolgár, 2.)–Harris (ausztrál) 6:3, 6:3

Auger-Aliassime (kanadai, 3.)–Szugita (japán) 6:3, 6:1

Coric (horvát, 4.)–Ruusuvuori (finn) 7:5, 6:4

Vesely (cseh)–Ruud (norvég, 5.) 5:7, 7:6 (7-4), 6:3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.