Fucsovics már a legjobb 16 között a Roland Garroson

Fucsovics Márton 2 óra 21 perc alatt 7:5, 6:1, 6:3-ra legyőzte a brazil Thiago Monteirót a francia nyílt teniszbajnokság 3. fordulójában. A magyar éljátékos a nyolcaddöntőben a 12. helyen kiemelt Andrej Rubljovval találkozik. Három éve Davis-kupa-meccsen, amikor kivertük az oroszokat, Fucsovics már Rubljovot is felülmúlta.

Magyar Nemzet
2020. 10. 03. 15:50
French Open tennis tournament at Roland Garros
Fucsovics ezt is behúzta Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utólag kimondhatjuk, ezt a sikert vártuk Fucsovicstól. Az első két mérkőzésen nagyon jó formában teniszezett, folyamatosan összpontosított, s mint ő maga mondta, az őszi időjárás is kedvez neki.

Monteiro ellen Fucsovics volt az esélyesebb, hiszen ő 63. a világranglistán, a brazil pedig a 84. „Fucsó” a papírformát magabiztosan érvényesítette, s tulajdonképpen izgalmak nélkül nyert 7:5, 6:1, 6:3-ra. Pályafutása során másodszor verte meg a brazil játékost, s még nem kapott ki tőle.

Nem nyerni szeretne, nyerni akar Rubljov ellen

A nyolcaddöntőben az az orosz Rubljov következik, akit eddig kettőből kétszer legyőzött. Legutóbb három éve, amikor a Kopaszi-gáton felállított mobil pályán legyőztük az oroszokat Davis-kupa-találkozón, Fucsovics megvert öt szettben. A mérkőzést akkor is salakon rendezték, van hát okunk reménykedni. Sőt, eddig

Rubljov is jó formában játszik, a US Openen a negyeddöntőig jutott, ahol honfitársa, egyben barátja, Danyiil Medvegyev állította meg – akit viszont Fucsovics a Garroson az első fordulóban kivert.

Fucsovics pályafutása során harmadszor jutott be a legjobb 16 közé Grand Slam-tornán. Ez korábban mindkétszer az Australian Openen sikerült neki, 2018-ban és idén, 2020-ban. A Roland Garroson már a 3. kör is az eddigi legjobb szereplésének számított. Gyerünk, tovább!

„Igyekeztem nagyon összeszedetten játszani, és végig irányítani a meccset. Ott vagyok a legjobb 16-ban egy újabb Grand Slamen, hétfőn folytatás Rubljov ellen” – írta közösségi oldalán Fucsovics. Amihez az MTI-nek nyilatkozva a következőket tette hozzá:

„Nem éreztem úgy, hogy bizonytalanul kezdtem volna. Itt azért az ellenfelek is tudnak teniszezni” – nyilatkozta az MTI-nek a magyar játékos.

A Rubljov elleni meccsre előrenézve a következőket mondta: „Azt felejtsük el, hogy ki nyerte a korábbi meccseinket. Az már a múlt. Jól érzem magam, örülök az újabb kihívásnak! Természetesen nyerni szeretnék. Nem is szeretnék, akarok!”

Női párosban is továbbjutott a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán.

Eredmények

Férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Thiago Monteiro (brazil) 7:5, 6:1, 6:3

Női páros, 2. forduló:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 2:6, 6:4, 6:2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.