Fucsovics Márton egyelőre megállíthatatlan Dubajban – Frissítve

Fucsovics Márton 6:1, 4:6, 6:4-re győzött a 11. helyen rangsorolt szerb Dusan Lajovics ellen a dubaji ATP 500-as tenisztorna harmadik fordulójában. A 29 éves játékos nyolc napon belül másodszor is nyert Lajovics ellen, a következő fordulóban a Taylor Fritz–Andrej Rubljov mérkőzés győztese vár rá a legjobb nyolc között.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 18:37
Fucsovics
Bombaformában játszik idén a 29 éves nyíregyházi játékos Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol Pablo Carreno Busta ellen szett,- és brékhátrányból megfordított mérkőzése után a szerb Dusan Lajovics várt Fucsovics Mártonra a Dubajban zajló ATP 500-as torna harmadik fordulójában.

A két játékos ezt megelőzően Dohában játszott egymással, akkor Fucsovics két játszmában, 7:6, 6:3-ra győzte le a top 30-as, a világranglista 27. helyén álló szerb teniszezőt.

Dubajban Fucsovics nem kezdett jól, ellenfele rögtön két bréklabdához jutott, de a magyar játékos mindkettőt hárította, és nehézségek árán, de hozta az adogatását. Amilyen vészjósló volt a rajt, olyan álomszerűen alakult a folytatás. Fucsovics 2:1, majd 4:1 után is elvette Lajovics adogatását, és így szűk fél óra alatt 6:1-re nyerte az első szettet. Főleg az adogatásai voltak kiemelkedőek, és az alapütéseire sem volt panasz.

főleg az első szettben játszott remekül
Fotó: Andy Brownbill / MTI/AP

A második játszma elején Lajovics életjelet adott magáról, 1:0-s vezetésénél brékelte Fucsovicsot, de a 43. helyen jegyzett magyar játékos azonnal visszabrékelt. Alaposan feljavult a szerb, a nyíregyházi játékosnak sokkal nehezebb dolga volt, mint az első szettben, 5:4-nél Fucsovics a szettben maradásért adogatott, de Lajovics már az első bréklabáját kihasználta, így 6:4-gyel kiegyenlített.

A döntő szettben egy brék elég volt Fucsovicsnak a győzelemhez. 5:4-nél szerválhatott a továbbjutásért, és nem remegett meg a keze.

A magyar játékos a világaglista nyolcadik helyén álló orosz Andrej Rubljovval játszik a legjobb nyolc között.

– Edzőmmel, Nagy Zoltánnal próbáltunk okoskodni, hasznosítani a dohai tapasztalatokat, de minden meccs más, még azon belül is képesek változtatni ellenfeleim, mint ahogy én is. Most jól jöttek a testre ütött szerváim, és hogy próbáltam tovább a játékban tartani a labdát, mint Lajovic – mondta a magyar teniszező az MTI-nek. Hozzátette, emellett pontosabb és erőszakosabb volt, ami úgy néz ki, bevált, mert több hibára tudta kényszeríteni ellenfelét.

Ami a Rubljov elleni harmadik márciusi mérkőzését illeti, Fucsovics Márton közölte: bármilyen furcsa, szeret vele játszani, viszont kikapni nem.

– Most fél órával többet pihenhetek mint ő, remélem, elég lesz... – zárta.

A tornán tovább menetel a 19 éves olasz csodagyerek, Jannik Sinner, ezúttal a spanyol Roberto Bautista-Agut ellen győzött három játszmában. A kiemeltek közül búcsúzott az orosz Karen Hacsanov, őt a francia Chardy búcsúztatta, az Australian Openen elődöntős orosz Karacev három játszmában tudta kiharcolni a továbbjutást az olasz Sonego ellen.

Dubaj, ATP 500-as torna, harmadik forduló, eredmények: Fucsovics–Lajovics (szerb, 11.) 6:1, 4:6, 6:4, Shapovalov (kanadai, 3.)–Hurkacz (lengyel, 13.) 6:4, 6:3, Sinner (olasz, 16.)–Bautista Agut (spanyol, 4.) 6:4, 3:6, 7:5, Chardy (francia)–Hacsanov (orosz, 8.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:4, Karacev (orosz)–Sonego (olasz, 17.) 3:6, 6:3, 6:4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.