Fucsovics Márton elfáradt: „Szeretnék bámulni a semmibe...!”

Fucsovics Márton hétfőn a harmadik fordulóban búcsúzott a miami ATP 1000-es tenisztornán. Három hét alatt harmadszor játszott Andrej Rubljovval, és ezúttal is az orosz versenyző győzött. A legjobb magyar teniszező érzelmileg és idegileg kicsit kimerült, már alig várja hogy hazaérjen és pár napig a semmittevéssel töltse az idejét.

Forrás: MTI2021. 03. 30. 8:24
FUCSOVICS Mrton;
Fucsovics Mártonnak szüksége van pár nap pihenésre Fotó: Hamish Blair Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista negyvenedik helyezettje elsőként az Andrej Rubljov elleni, 6:2, 6:1-re elvesztett meccsről beszélt, egy hónapon belül harmadszor kapott ki a nyolcadik helyen álló orosztól.

– Minden sikerült neki, kiválóan játszott. Próbáltam mindent, hogy megtörjem a lendületét, de ahogy szoktuk mondani, amit csak megálmodott, minden sült neki. Jó srác, szurkolok neki, hogy megnyerje a tornát – jelentette ki a 29 éves Fucsovics. „Andrej ellen minden nehéz, szinte nincs gyenge pontja. Nem baj, majd próbálkozom tovább, hogy elkapjam. Eljön az az idő, biztos vagyok benne.”

otthon akar feltöltődni a salakpályás szezon előtt
Fotó: Jason Szenes / EPA

Ami a folytatást illeti, a nyíregyházi teniszező számára az európai salakszezon következik. „Még junior koromban rám ragadt a bélyeg, hogy nem vagyok jó salakon és hogy nem szeretem. De salakon nőttem fel, szeretem, és azt hiszem, hogy eredményes tudok lenni ezen a borításon is. Először is hazamegyek, és otthon töltök néhány napot. Nagyon rám fér, és nagyon várom. Most épp semmi kedvem máshol lenni. Szeretném látni a kutyámat, és bámulni a semmibe pár napot. Pillanatnyilag töltődnöm kell ahhoz, hogy újra várjam, hogy labdába üssek.”

A menetrendről szólva Fucsovics Márton elmondta, április 11-től Monte-Carlóban lép pályára, majd Belgrád, Róma és Madrid következik. – Még nem várom, de tudom, hogy eljön az európai salakidény. Másfél hónapja vagyok úton. Nagyon jó szezonkezdet áll mögöttem, elégedett vagyok a munkámmal – összegzett a legjobb magyar játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.