Fucsovics Márton nagy ellenfélre és különleges éremre vágyik

Fucsovics Márton monte-carlói veresége hosszú jó sorozat végére tett pontot. A magyar teniszező ezután változtatott tervein, a kemény felkészülésnek pedig érzi az eredményét.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport / Sport 242021. 04. 29. 13:00
Qatar ExxonMobil Open 2021 - Day Three
DOHA, QATAR - MARCH 10: Marton Fucsovics of Hungary returns a forehand in his match against Lloyd Harris of South Africa on Day 3 of the Qatar ExxonMobil Open at Khalifa International Tennis and Squash Complex on March 10, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mohamed Farag/Getty Images) Fotó: Mohamed Farag Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jól kezdte az évet, a rotterdami ATP 500-as tornán a selejtezőből egészen a döntőig menetelt. A salakszezont viszont vereséggel kezdte Monte-Carlóban – ez volt az első versenye idén, ahol nem nyert meccset –, majd a belgrádi viadaltól visszalépett. Szerencsére sérülésről szó sincs.

– Kicsit fáradtan érkeztem Monte-Carlóba, de ezres tornára illik elmenni. Az első körben sajnos kikaptam, ezután úgy gondoltuk, hogy egy kéthetes kemény felkészülésre lenne szükség, sok kondiedzéssel, sok futással. Már a vége felé járunk, szerintem jól sikerült, egyre jobban megy a játék, erősebbnek érzem magam. Most következik a madridi ezres, a római ezres, majd a Roland Garros – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Fucsovics Márton.

A három legrangosabb salakpályás tornán a legtöbben szívesen elkerülnék a salakkirályt, a legutóbb Barcelonában tornát nyert Rafael Nadalt, Fucsovics azonban nem tartozik ebbe a körbe.

– Nagyon sok top tízes játékossal, illetve szupersztárral játszottam már, Nadal egyelőre kimaradt a tarsolyból. Remélem, hogy egyszer vele is összekerülök. Azért bízom benne, hogy nem a Roland Garros első fordulójában, hanem mondjuk a 16 között, ezt már most alá is írnám. Rubljov mostanában a mumusom lett, négyszer is kikaptam tőle, remélem, hogy egyszer ezt a tendenciát is meg tudom fordítani.

Fucsovics tavaly eljutott a nyolcaddöntőig a párizsi Grand Slam-tornán, amelynek idei kiírása után derül ki, kik kapnak kvótát a tokiói olimpia tenisztornájára. A jelenlegi ranglista alapján úgy néz ki, hogy Fucsovicsnak egyéniben és vegyes párosban, Babos Tímeával az oldalán is szurkolhatunk az ötkarikás játékokon.

– Ha odatesszük magunkat – márpedig oda fogjuk tenni magunkat, hiszen ez mégiscsak egy olimpia –, akkor akár nagy eredményre is képesek vagyunk. Jó lenne egy éremmel hazajönni – fogalmazott a világranglista 39. helyén álló magyar teniszező, akinek a tokiói lesz az első olimpiája. Magyarországnak az ötkarikás játékok történetében egyetlen dobogós helye van a sportágban: 1896-ban, az első modern olimpián Tapavicza Momcsilló lett harmadik férfi egyesben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.