Fucsovics Márton története véget ért Dubajban

A zsinórban három háromszettes küzdelem rengeteget kivett Fucsovics Mártonból, a legjobb magyar teniszező csak az első szettben tudott méltó ellenfele lenni az orosz Andrej Rubljovnak a dubaji ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében. A szép menetelésének köszönhetően Fucsovics előrébb lép, a 40. lesz a világranglistán, a 29 éves játékos legközelebb a jövő héten az Egyesült Államokban, Miamiban versenyez.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 20:14
Qatar ExxonMobil Open 2021 - Day Three
DOHA, QATAR - MARCH 10: Marton Fucsovics of Hungary returns a forehand in his match against Lloyd Harris of South Africa on Day 3 of the Qatar ExxonMobil Open at Khalifa International Tennis and Squash Complex on March 10, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mohamed Farag/Getty Images) Fotó: Mohamed Farag Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rotterdami döntő óta már másodszor találkozott volna Fucsovis Márton és Andrej Rubljov, ha a magyar játékos a múlt héten kimerültség miatt nem lép vissza a dohai torna folytatásától.

Dubajban a legjobb nyolc között viszont semmi sem akadályozta meg a legjobb magyar és a ranglistán második Danyiil Medvegyev mögött a második legjobb, az ATP-rangsor nyolcadik helyén álló oroszt az újabb párharctól. Fucsovics egymás után három háromszettes csatában biztosította a helyét a dubaji negyeddöntőben. Előbb a kanadai Vasek Pospisil, majd két, nála előrébb rangsorolt versenyző, a spanyol Carreno Busta, majd a szerb Dusan Lajovics volt az ellenfele az ATP 500-as versenyen.

Fucsovics Mártonnak meggyűlt a baja a saját szervajátékával
Fotó: Facebook

Az első szettben 5:5-ig mindenki hozta az adogatását, Rubljov is megtette ezt, és egy játékra került az első játszma megnyerésétől. Fucsovics a szettben maradásért adogatott, és nem járt sikerrel, az első játszmalabdát hárította, de a másodikat már nem. Érdekesség, hogy kettős hibával bukta el a magyar játékos az adogató játékát. Fucsovics fogadóként nem volt stabil, és az adogatásaiba is sok hiba csúszott.

A folytatásban Rubljov könnyedén hozta a saját szerváját, Fucsovics viszont négy kettős hibát ütött a második játszma első adogató játékában, de így is ki tudott egyenlíteni. Két játékkal odébb már komolyabbra fordultak a gondok: a magyar játékos elveszítette a szervajátékát. Majd ugyanezt megtette még egyszer, szűk másfél óra után a meccsben maradásért adogathatott. De nem sikerült neki a mutatvány: Rubljov 7:5, 6:2-re győzött.

A dubaji ATP 500-as tornán Rubljov játszhat az elődöntőben honfitársával, az olasz tinédzsert búcsúztató Karacevvel.

Dubaj, ATP 500-as tenisztorna, negyeddöntő: Rubljov (orosz, 2.)–Fucsovics (magyar) 7:5, 6:2, Shapovalov (kanadai, 3.)–Chardy (francia) 7:5, 6:4, Karacev (orosz)–Sinner (olasz, 16.) 6:7 (5-7), 6:3, 6:2, Harris (dél-afrikai)–Nisikori (japán) 6:1, 3:6, 6:3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.