Fucsovics Márton varázsolni és szórakoztatni akar

Fucsovics Márton takaréklángon készült a járvány kezdeti időszakában. A korábban a ranglista 31. helyén álló teniszező az utóbbi két hétben vette komolyabban az edzéseket. Fucsovics a nagy hármas kezdeményezéséről, az ATP valamint a WTA lehetséges egyesüléséről, és a pénteken kezdődő Budapest-kupáról is beszélt a Magyar Nemzetnek.

2020. 05. 21. 7:18
FUCSOVICS Mrton
Debrecen, 2020. mrcius 7. Fucsovics Mrton jtszik a belga Ruben Bemelmans ellen a Magyarorszg-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezjnek egyni mrkzsn a debreceni Fnix Csarnokban 2020. mrcius 7-n. MTI/Czegldi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A járvány alatt sem vette fél vállról az edzéseket, mint ahogy a Budapest-kupa sajtótájékoztatóján mondta, teljes intenzitással készült a folytatásra. Ezek után nem lesz nehéz felvennie a ritmust…

– Akik ismernek, tudják, hogy csak poénkodtam. Megmondom őszintén, én sem edzettem túl sokat a járvány kezdeti szakaszában. Illetve ez nem pontos: készültem, nem álltam le, de nem vettem véresen komolyan az edzéseket.

– Ismerős terepen, Soroksáron?

– Igen ott, és a tizenegyedik kerületi Grand Slam-parkban is voltak kondiedzéseim.

– Mentális szempontból kihívást jelentett megőrizni a formáját, amikor a teljes bizonytalanságban szinte senki sem tudhatta, hogy mikor indul újra a teniszélet?

– Nagyon sajnálatos a kialakult helyzet, ez nem vitás. De igyekeztem megtalálni ebben is a pozitívumot: szinte egész életemben utaztam, hétről hétre teljesítenem kellett a versenyeken. Mindezek után jólesett kicsit kifújni magam itthon, végre több időt tölthettem együtt a családommal.

– Az ATP Tour résztvevői közül kivel tartotta a kapcsolatot a kényszerszünetben?

– A Magyarországon élő ukrán Szergej Sztahovszkijjal szinte mindennap edzettünk, a román színekben versenyző Marius Copil nagyon jó barátom, vele is gyakran beszélek. Tagja vagyok egy csevegő csoportnak, amiben szinte minden top százas játékos benne van. Néha el lehet kapni egy-egy infót.

– A Novak Đoković, és nevével fémjelzett nagy hármas ötlete megosztotta a teniszvilágot. Nem mindenki értett egyet azzal, hogy a járvány idején illendő lenne anyagilag segíteni a másod-, és a harmadvonal játékosait. Dominic Thiem szerint nem feltétlenül jó ez az elképzelés. Ön kivel ért egyet?

– Én Dominic véleményét osztom. Biztos vannak olyan teniszezők, akik rászorulnak az anyagi segítségre, persze olyanok is, akik nem. Szerintem az ATP-nek az lenne a feladata, hogy az összes játékost is támogassa.

– Arról is szó volt, hogy válságba került a tenisz, talán Roger Federer volt az élharcosa annak az elképzelésnek, hogy ideje lenne összekapcsolni a férfi és a női teniszt vezető két szervezetet, az ATP-t és a WTA-t. Van ennek előnye?

– Én jelenleg nem látom ennek a hasznát. Sok teniszező azt mondja, hogy tulajdonképpen az ATP tartja el a WTA-t, és ezzel én is egyet értek. Egy ATP 250-es versenyre sokkal több néző kíváncsi, mint általában a női versenyekre. Ha innen közelítünk, akkor nem feltétlenül tartom jó ötletnek az ATP és a WTA esetleges egyesülését.

– Segített az újrakezdésben az edzője, Jancsó Miklós? Érték új impulzusok?

– Tavaly december óta dolgozunk együtt, de ne feledjük Nagy Zoltánt se, ő volt kint velem az év elején az Australian Openen. A két személyiség remekül kiegészíti egymást, remekül megértjük egymást, szeretek velük beszélgetni, nem csak a teniszről, szinte mindenről. Már nagyon várjuk a folytatást.

– Pénteken rajtol az első ízben kiírt Budapest-kupa. Milyen formában várja a járvány utáni első tornát?

– Készülök, a többiekhez hasonlóan én is elkezdtem komolyabban edzeni az elmúlt két hétben. Reméljük, hogy péntektől vasárnapig jól érezzük magunkat, szórakoztatni fogjuk a tévénézőket, de arra kérek mindenkit, ne várjanak tőlünk topteniszt. Azt viszont megígérhetem, és ezt a többiek nevében is mondhatom, hogy érdekes programmá varázsoljuk ezt a pár napot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.