Címlapsztori lett a legjobbak közé tartó Fucsovics Márton

A világranglista 40. helyén álló Fucsovics Mártonról jelentetett meg terjedelmes cikket a férfiteniszezők versenyének hivatalos internetes oldala, az Atptour.com. Ennek a naptári évnek az eredményei alapján a világ hetedik legjobb játékosa ma Miamiban újra megpróbálja legyőzni az orosz Andrej Rubljovot: 2021-ben eddig háromszor sorsolták vele össze, kétszer az orosz győzött, egy alkalommal Fucsovics nem állt ki ellene.

Magyar Nemzet
2021. 03. 29. 12:10
Fucsovics
Bombaformában játszik idén a 29 éves nyíregyházi játékos Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Remélem, hogy idén már nem játszom veled” – viccelődött Andrej Rubljovval, amikor elhagyta a pályát, miután ebben a hónapban Dubajban vereséget szenvedett. Fucsovics kívánsága nem teljesül, magyar idő szerint ma este a miami, ATP 1000-es torna harmadik fordulójában, 11 nappal a dubaji események után újra játszhat a rangsorban a nyolcadik helyen álló orosszal. Az ATP Tour honlapja szerint nincs ebben semmi meglepő, hogy 2021-ben a legtöbb formában szereplő játékosok gyakrabban keresztezik egymás útját.

Fucsovics legutóbb, 2017-ben az oroszok elleni Davis-kupa mérkőzésen győzte le Rubljovot
Fotó: MTI/AP/Peter Dejong

A honlap megjegyzi: Rubljov ellen a 2017-es, budapesti Davis-kupa mérkőzés óta nyeretlen Fucsovics értékes skalpokat szerzett. Tavaly legyőzte Danyiil Medvegyevet a Roland Garros második fordulójában, a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka ellen pedig három meccslabdáról győzött az Australian Open második fordulójában.

„Harcos vagyok, a játékom és az adogatásom sokat fejlődött” – mondta a TPTour.com-nak. „Stabilan játszom az alapvonalról, és soha nem fáradok el” – emelte ki a saját erősségeit a magyar játékos.

Fucsovics Márton azt is elmondta, hogy a sikeres junior évek után nem tudott hirtelen berobbanni a felnőtt mezőnybe, próbálkozott Németországban, oda költözött, de végül egy hazai szakember, Sávolt Attila állította a megfelelő pályára. „A juniorok között megnyertem Wimbledont, párosban a US Opent. Tehetséges voltam, de miután befejeztem a junior éveimet, nehéz idők következtek. Nagyon sok ITF Future-tornát játszottam. Tizenhat éves koromban kezdtem el játszani, 16 évesen megszereztem az első helyezési pontomat, de a nagy eredmények nem jöttek, így visszatértem a juniorokhoz, hogy több mérkőzést játszhassak.”

A németországi kitérő után 22 éves volt, amikor visszaköltözött Magyarországra. Az ATP Tour szerint egy honfitársa, Sávolt Attila kellett ahhoz, hogy elinduljon a siker felé vezető úton.

„22 éves koromban költöztem vissza Magyarországra. Sávolt Attila, egy korábbi top 100-as játékos segített át a nehéz időszakokon, az ő irányításával sikerült bekerülnöm a top 100-ba. Attila sok tapasztalatot osztott meg velem, és megmutatta, hogyan kell nagyon keményen dolgozni a pályán és a pályán kívül is, ezért nagyon keményen dolgoztam.”

Fucsovics megosztotta az álmát. A 29 éves, nyíregyházi játékos szeretne bekerülni a világraglista első tíz helyezettje közé.

Az ATP Tour cikkét ITT lehet elolvasni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.