Füttykoncert után gólözön

Könnyen felejtenek a brazil drukkerek, már rég túltették magukat a Venezuela elleni gól nélküli döntetlenen, már elhalkultak a kritikus hangok, és szórványos fütty sem kíséri a csapatot az öltözőbe.

2019. 06. 24. 7:18
Copa America Brazil 2019 - Group A - Peru v Brazil
SOCCER-COPA-PER-BRA/ Fotó: Amanda Perobelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyen felejtenek a brazil drukkerek, már rég túltették magukat a Venezuela elleni gól nélküli döntetlenen, már elhalkultak a kritikus hangok, és szórványos fütty sem kíséri a csapatot az öltözőbe. A selecao mindent elkövetett a hét végén, hogy kárpótolja a szurkolótáborát a Copa Americán. Tite szövetségi kapitány selecaója már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett Peru ellen, és végül 5-0-ra meg is nyerte utolsó csoportmérkőzését a Copa Américán.

A mérkőzés második gólja nem mindennapi körülmények között esett: a Liverpool Bajnokok Ligája-győztes csatára, Roberto Firmino (képünkön) úgy lépett bele a kapus előreívelési kísérletébe, hogy a lábáról a labda a kapufára pattant, onnan visszahullott elé, ezután egy csellel elfektette a perui portást, majd a kapuba passzolt. Az első találatot a Real Madrid középpályása, jegyezte, és betalált Everton, Willian, valamint Dani Alves is. Utóbbi a meccs másnapján bejelentette, hogy két szezon után elhagyja a Paris SG csapatát.

Brazília egyetlen gólt sem kapott a legutóbbi kilenc, hazai pályán megvívott Copa América-mérkőzésén, és a 2007-ben lejátszott Chile elleni 6-1-es győzelme óta először aratott ilyen fölényes sikert dél-amerikai válogatott ellen. A győzelem természetesen továbbjutást ért, a csoportból meglepetésre Venezuela is folytathatja a tornán, miután 3-1-re legyőzte Bolíviát.

Jóval egyszerűbb a dolga az Arany-kupa címvédőjének. Az Egyesült Államok 6-0-ra legázolta Trinidad és Tobago válogatottját, Panama pedig 4-2-re nyert Guyana ellen, így készülhet a közép-amerikai torna további találkozóira. Egyiptomban javában zajlik az Afrika-kupa. Madagaszkár 2–2-es döntetlent harcolt ki Guinea ellen, azaz pontszerzéssel tette emlékezetessé bemutatkozását a kontinenstornán. Nigéria nagyon megizzadt a jóval szerényebb képességű Burundi ellen (1-0). Lehet, hogy a „Zöld Sasok” bombaformában érkeztek Egyiptomba... Uganda sima meccsen, 2-0-ra verte Kongót.

Tegnap Marokkó drámai körülmények között győzött 1-0-ra Namíbia ellen. A mindent eldöntő gól egy perccel a rendes játékidő előtt esett. Az Ajax középpályása, Hakim Zijes szabadrúgása után egy namíbiai játékos olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az a saját kapujába került. Marokkó kiszenvedte a győzelmet. A torna egyik esélyese, Szenegál a Tanzánia elleni magabiztos, könnyed, 2-0-s sikerrel melegített a komolyabb feladatokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.