Ökölvívónkat nagyon megverték, bordatörést szenvedett Tokióban

A kazah Serik Temirzsanov csúnyán elbánt Gálos Rolanddal az 57 kilogrammos súlycsoport első fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 15:34
GÁLOS Roland
Tokió, 2021. július 24. Gálos Roland (pirosban) és a kazah Serik Temirzsanov küzd a férfi ökölvívók 52-57 kilogrammos súlycsoportja selejtezõjének elsõ fordulójában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Kokugikan Arénában 2021. július 24-én. A magyar versenyzõ egyhangú pontozással kikapott. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland első mérkőzésén – amelyet a 16 közé jutásért vívott – kikapott, így búcsúzott a tokiói olimpia ökölvívóversenyétől, amelynek egyetlen magyar indulója volt. A bajaiak 26 éves bokszolóját a kazah Serik Temirzsanov egyhangú pontozással 5-0-ra (30-25, 30-25, 30-27, 30-27, 30-27) győzte le. A mérkőzés után a Magyar Olimpiai Bizottság Magyarock elnevezésű közösségi oldala arról számolt be, hogy honfitársunk a második menetben megsérült. Mint később kiderült, bordatörést szenvedett, és komoly fájdalmakkal küzdötte végig az összecsapást.

A sérülést később Gálos Roland is megerősítette a Facebook-oldalán.

– Egy álmom vált valóra azzal, hogy képviselhettem hazámat az olimpián Tokióban! Sajnos egy mérkőzés után búcsúzok az ötkarikás játékoktól, de szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást, a bizalmat! A mérkőzésen bordatörést szenvedtem, ennek ellenére végig küzdöttem, hogy büszkék lehessetek rám, de ezúttal ellenfelem kezét emelték a magasba. További sok sikert minden magyar versenyzőnek az olimpián, hajrá magyarok! – írta ki Gálos Roland.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.