Torinóban sem bírtak a műfaj mesterének számító olasszal

Szombaton Torinóban 8,6 kilométeres egyéni időfutammal kezdődött meg az esztendő első háromhetes kerékpáros körversenye, a 104. Giro d’Italia, s az összetettben a vezetőt megillető rózsaszín trikót az olasz Filippo Ganna ölthette magára. Valter Attila a 95., Dina Márton a 151. időt jegyezte a 184 fős mezőnyben.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 18:40
null
Fotó: Getty Images Forrás: Facebook/INEOS Grenadiers
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) az időfutam nagy esélyese volt, ő a szám világbajnoka, és a tavalyi Girón mind a három időfutamot ő nyerte meg. Az idei viadalon csak kettő lesz, s a szombati, torinói csupán 8,6 kilométeres volt, de Ganna ezen is a leggyorsabbnak bizonyult, tíz másodperccel megelőzve honfitársát, Edoardo Affinit (Jumbo–Visma). A 24 éves Ganna 58,748 km/órás átlagsebességgel, 8:47 perc alatt teljesítette a távot, s a nyitó etap után magára ölhette az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót.

A Girón két magyar versenyző is indul, ilyen még nem volt a Grand Tour-versenyek (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta) történetében. A már a tavalyi olasz körversenyen is szerepelt (Groupama–FDJ) 9:40 perces időt tekert, míg a Grand Tour-újonc Dina Márton (Eolo–Kometa) kereken tíz perc alatt teljesítette az időfutamot.

104. Giro d’Italia, 1. szakasz, Torino–Torino, 8,6 km, időfutam:

1. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 8:47 perc

2. Edoardo Affini (olasz, Jumbo–Visma) 10 másodperc hátrány

3. Tobias Foss (norvég, Jumbo–Visma) 13 mp h.

… 95. Valter Attila (Groupama–FDJ) 53 mp h.

… 151. Dina Márton (Eolo–Kometa) 1:13 perc hátrány

Vasárnap a Stupinigi és Novara közötti, 179 kilométeres etap vár a mezőnyre, amely 3479,9 kilométert tesz meg, amíg május 30-án célba ér Milánóban. A rózsaszín trikó vasárnap Filippo Gannán lesz.

Közzétette: INEOS Grenadiers2021. május 8., szombat

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.