Garba gólja megváltást jelenthet a Debrecennek + videó

Hatalmas csatát hozott a labdarúgó NB I 32. fordulójának az első szerdai mérkőzése. A harmadik helyért harcoló Mezőkövesd a kiesés ellen küzdő Debrecent fogadta, mindkettőjük álmának a valóra váltását csak a győzelem szolgálhatta, ami végül a csereként beállt Garba góljával a DVSC-nek jött össze.

2020. 06. 24. 19:24
null
Mezőkövesd 20200624 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 Mezőkövesd DVSC Debrecen Foto Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt az a meccs, amelyen nem lehetett taktikázni. A Mezőkövesdnek és a Debrecennek is kizárólag a győzelem látszott elfogadhatónak a kezdés előtt, minden más esetben kicsúszik a sorsuk a saját kezükből. Előbbi a harmadik helyért, és így a nemzetközi szereplésért fut versenyt a Puskás Akadémiával, utóbbi a kiesés ellen harcol. A vereség mindkettőjük számára akár végzetesnek is bizonyulhat, de még a döntetlen is az álmok szertefoszlásával járhat.

Ennek megfelelően is kezdtek: gólra törően, bátran futballoztak. Azt túlzás lenne állítani, hogy egymás torkának estek, de az jól érződött, hogy az elsődleges céljuk a másik kapujának a bevétele volt a kellő biztonság megőrzése mellett. Különösen a DVSC-nek kellett átlépnie a saját árnyékán, hiszen rettenetes idegenbeli szériával a háta mögött érkezett: a legutóbbi hat idegenbeli mérkőzését kivétel nélkül elvesztette, február 8. (DVTK–DVSC 1–2) óta nem szerzett pontot vendégként. Igaz, az előző fordulóban viszont olyan magabiztosan verte a Diósgyőrt, hogy az a korábbi évek sikeres Lokiját idézte fel. Mondjuk, sikerélményben Mezőkövesden sem volt éppen hiány, hiszen Kuttor Attila együttese drámai körülmények között tartotta otthon a három pontot a Mol Fehérvár ellen. A 16. percben Zizivadze fejelt Nagy Sándor kezei közül a hálóba, ám Andó-Szabó Sándor játékvezető a kapus támadása miatt nem ítélt gólt. Ebben a tekintetben hamar egyenlített a Debrecen, Ferenczi adott be balról, Szécsi a kapuba lőtt, de les miatt Andó-Szabó nem adta meg a gólt – nem Szécsi, hanem előtte Ferenczi kapta lesen a labdát.

A szünet után is heves maradt a küzdelem, akadt helyzet mindkét kapu előtt, ám csak a meg nem adott gólok száma nőtt. Az 56. percben Farkas lövését Nagy Sándor éppen Nagy Dániel elé ütötte, aki azonban lesről talált a hálóba. Válaszként a másik oldalon Bényei külsővel célozta meg a kaput, és a labda a kapufát súrolva surrant az alapvonalon túlra. Egyre inkább a Loki kezdeményezett többet, a 65. percben például Pávkovics ugratta ki a csereként beállt Garbát, aki gyönyörűen rázta le védőjét a tizenhatoson belül, majd a kaputól hat méterről három méterrel fölé rúgta a labdát. A Mezőkövesd iparkodott ugyan, de veszélyes nem tudott lenni a 80. percig, amikor csak nagy üggyel-bajjal tudott menteni a debreceni védelem Cseri elől. Nem sokkal később Zizivadze csavarta a labdát milliméterekkel a bal felső sarok mellé, a másik kapunál pedig Tőzsér szabadrúgása zúgott el kevéssel a léc fölött. Mindkét együttes az utolsó pillanatig harcolt a szinte megváltást jelentő gólért, ami a Debrecennek jött össze: a 89. percben Garba fejelt közelről, a leshatárról a hálóba, 0-1.

Haruna Garba góljával biztossá vált, hogy a Paks mérkőzésének az eredményétől függetlenül a Debrecen még reménykedhet, és a kövesdiek pedig szurkolhattak a Kisvárdának, hogy az győzze le a Puskás Akadémiát.

NB I, 32. forduló.

Kedden játszották:

Újpest–Zalaegerszeg 2-1

Mol Fehérvár–Ferencváros 1-0

Szerdai mérkőzések:

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 3000 néző, jv.: Andó-Szabó. Gól: Garba (89.)

Honvéd–Kaposvár 19.00

Kisvárda–Puskás Akadémia 19.00

Paks–Diósgyőr 20.05

33. (ZÁRÓ) FORDULÓ

Szombat:

15.15: ZTE–Fehérvár (tv: M4 Sport)

17.30: Debrecen–Paks (tv: M4 Sport)

17.30: Diósgyőr–Kisvárda (tv: Duna World)

17.30: Újpest–Kaposvár

20.00: Ferencváros–Mezőkövesd (tv: M4 Sport)

20.00: Puskás Akadémia–Honvéd (tv: Duna World)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.