„A játékvezetők 85 százaléka a Real Madridnak szurkol”

Gerard Piqué, a Barcelona védője szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság játékvezetőinek a többsége a Real Madriddal szimpatizál, így akár tudat alatt is, de a fővárosi gárdát segíti. Ronald Koeman, a katalánok mestere viszont nem ért egyet Piquével, ő hisz a bírói döntések tisztaságában.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 02. 07. 13:04
Gerard Piqué
Soccer Football - La Liga Santander - Celta Vigo v FC Barcelona - Estadio de Balaidos, Vigo, Spain - October 1, 2020. Barcelona’s Gerard Pique is shown a yellow card by referee Carlos del Cerro Grande. REUTERS/Miguel Vidal - UP1EGA11KFF1V Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga-fordulók befejeztével a kétes bírói döntések kapcsán gyakran hallani elégedetlenkedő hangokat, miszerint a játékvezetők és a videóbíró gyakran a Real Madridot segítik. Hogy ennek van-e alapja, vagy nincs, azt mindenki döntse el maga, annyi biztos, hogy a véleményének általában nagy kedvvel hangot adó Gerard Piqué is egyetért az effajta felvetésekkel.

– A napokban egy volt bíró arról beszélt, hogy a játékvezetők 85 százaléka a Real Madridnak szurkol – mondta DJ Mariionak adott nyilatkozatában a Barcelona középső védője. – Akkor hogy tudnának nem a Real javára fújni? Még ha csak tudat alatt is, de hogy tudnák kevésbé segíteni az egyik csapatot, mint a másikat?

A spanyol média munkatársai Gerard Piqué véleményére felhívták Ronald Koeman figyelmét is, aki éppen a Barcelona vasárnap esti, Real Betis elleni (21.00, tv: Spíler 2) mérkőzése előtti sajtótájékoztatóját tartotta. A katalánok mestere játékosától eltérően vélekedik a kérdésről.

– Ezek Piqué szavai. Én csak erről az idényről tudom elmondani a véleményemet, a korábbiakról nem. Akadnak olyan döntések, amikor nincs szerencsénk, de nem úgy vélem, hogy ellenünk szólnának. Ezek a játékvezető és a videóbíró döntései. Én mindig azt gondolom, hogy a bírók becsületesen állnak hozzá a játékhoz. Úgy ítélkeznek, ahogy jónak látják, és nem segítik egyik csapatot sem – foglalta össze Ronald Koeman.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.