Gerrard szívének nem tett jót a korai büntetőpárbaj

Csütörtökön elkezdődött a labdarúgó Európa-liga tavaszi szakasza. A legjobb tizenhat közé jutásért vívott meccsek közül több találkozó is gólzáport hozott. Steven Gerrard csapata, a skót Rangers fordulatos mérkőzésen aratott 4-3-as győzelmet.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 9:25
Steven Gerrard
Forrás: Twitter/brfootball
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor egy csapat a 45. percben vezet, mégis hátrányban vonul az öltözőbe, az ritkán tesz jót a játékosoknak. Csütörtök este a skót Rangers így járt Antwerpenben, ráadásul a második, vitatott (esetleg modern?) tizenegyesből született találat az első félidő hosszabbításának nyolcadik percében esett. Steven Gerrard vezetőedző azonban sikeresen nyugtatta meg a csapatát.

– Hangsúlyoztuk a fiúknak az öltözőben, hogy ne essenek pánikba. Még ha 2-1 marad is a végeredmény, akkor is szereztünk egy értékes idegenbeli gólt. Viszont úgy éreztem, hogy nem játszottunk teljes gázzal, és jobb helyzetkihasználással többet hozhatnánk ki a meccsből – idézte fel az öltözői gondolatokat az angol szakvezető.

A második félidőben a Rangers – két tizenegyesnek is köszönhetően – fordított, 4-3-ra nyert, és még kedvezőbb helyzetből várja a hazai visszavágót. A skót csapat ebben az idényben negyven mérkőzést vívott, és mindössze egyet veszített el.

– A pulzusom még a lefújás után is sokáig az egekben volt. Nem könnyű értékelni egy ilyen őrült mérkőzést. Az biztos, hogy védekezésben jobbnak kellett volna lennünk, de nemzetközi kupameccsen mindig nehéz idegenben nyerni, úgyhogy minden elismerésem a fiúknak – summázott Gerrard.

Az Európa-liga első tavaszi játéknapja sok gólgazdag találkozót hozott: a Young Boys szintén 4-3-ra nyert a Leverkusen ellen, igaz, hazai pályán, és háromgólos előnyt eltékozolva. További két találkozón hat-hat találat esett. A teljes eredménysort ide kattintva olvashatja el. A visszavágókat egyetlen kivétellel február 25-én rendezik – a Tottenham február 24-én fogadja a Wolfsberget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.