Gianluigi Donnarumma a Paris Saint-Germain játékosa lett

A vasárnap zárult labdarúgó Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott olasz kapus, Gianluigi Donnarumma a Paris Saint-Germain csapatához szerződött.

Forrás: MTI2021. 07. 14. 21:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia klub bejelentése szerint a 22 éves játékos szerződése 2026 nyaráig szól.

A nápolyi születésű Donnarumma 2013 óta az AC Milan kapusa volt, a felnőttcsapatban 243 tétmérkőzésen lépett pályára. Idén nyáron azonban lejárt a megállapodása, amelyet nem hosszabbítottak meg a felek, így a PSG ingyen szerezte meg. A válogatottban mindössze 17 évesen mutatkozott be, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a spanyolok elleni elődöntőben és a házigazda angolok elleni fináléban is a tizenegyespárbaj hőse volt, így a torna után megválasztották az egész mezőny legjobb játékosának.

Olasz médiaértesülések szerint a kapus fizetése szezononként 12 millió euró lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.