Szökevénysiker, Valter Attila ragaszkodik a rózsaszínhez

Valter Attila a hajrában elkerülte a bukást a Giro d’Italia nyolcadik, 170 km-es szakaszán, és továbbra is övé a rózsaszín trikó.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 17:18
VALTER Attila
Termoli, 2021. május 14. Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzõje pezsgõvel ünnepel a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hetedik, Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres szakaszának eredményhirdetésén Notarescóban 2021. május 14-én. MTI/AP/LaPresse/Gian Mattia D'Alberto Fotó: Gian Mattia D'Alberto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton Foggia és Guardia Sanframondi között 170 kilométer várt a Giro d’Italia kerekeseire, két kategorizált emelkedővel, hegyi befutóval.

Kilencfős szökevénycsoport lépett meg a főmezőnytől, amelyet a hagyományoknak megfelelően a rózsaszín trikós, azaz a mezőny által egyre jobban megismert csapata, a Groupama–FDJ vezetett az etap legnagyobb részében. Nagyon nem izgult a magyar versenyző és együttese, ugyanis a szökevények közül senki nem volt veszélyes Valter összetett első helyére.

Az utolsó kilométereken már a szökevények is érezték, hogy közülük kerül ki a szakaszgyőztes, meg is bomlott az egység, különösen a kiváló sprintert, Fernando Gaviriát (UAE) nem akarták elvinni a riválisok a célig. A kolumbiai, aki esett a szakaszon, nem is bírta a sok ritmusváltást.

Többen is álltak az élen, de végül a francia Victor Lafay (Cofidis) ünnepelhette a szakaszgyőzelmet a 170 kilométer végén, mögötte Dina Márton csapattársa, Francesco Gavazzi (Eolo–Kometa) lett a második.

Az utolsó öt kilométeren a Valter mögött második helyen álló Remco Evenepoel sora, a Deceuninck–Quick Step meghúzta a főmezőnyt. Éppen Valter mellett volt egy bukás, de a magyar kerékpáros remek reflexszel kikerülte a pórul jár versenytársat, és megérkezett a legnagyobb riválisokkal együtt a célba, azaz zsinórban a harmadik versenynapra is megőrizte az éllovasnak járó rózsaszín trikót. Az élmezőnyből Louis Vervaeke (Alpecin–Fenix) vesztett időt, aki az ötödikről a tizedik helyre csúszott vissza.

Valter Attila újra pezsgőzhetett
MTI/AP/LaPresse/Gian Mattia D’Alberto

– Nem lehet megszokni ezt az érzést, hogy a rózsaszínben tekerek, de azért jó ismerkedni vele. Ma tökéletes taktikával versenyeztünk – összegzett a szakasz után Valter Attila.

Vasárnap a szombatinál is nehezebb, szintén hegyi befutós szakasz vár az olasz körverseny résztvevőire.

Valter Attila nyilatkozata:

A nyolcadik szakasz befutója:

 

Giro d’Italia, 8. szakasz, Foggia–Guardia Sanframondi (170 km)

1. Victor Lafay (Cofidis) 4:06:47

2. Francesco Gavazzi (Eolo–Kometa) + 36 másodperc hátrány

3. Niklas Arndt (DSM) + 37 mp h.

...

29. Valter Attila (Groupama–FDJ) + 4:48 perc hátrány

...

118. Dina Márton (Eolo–Kometa) + 11:14 p h.

Az összetett állása

1. Valter Attila 31:10:53

2. Remco Evenepoel (Deceuninck–Quick Step) + 11 mp h.

3. Egan Bernal (Ineos Grenadiers) + 16 mp h.

...

91. Dina Márton + 46:42 p h.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.