Giroud, Håland vagy a megyei játékos gólja a szebb? + videó

Négy nap alatt három hasonló csodagól született a futballpályákon. Olivier Giroud egyszer már kapott Puskás-díjat a legszebb gólért, és tegnap este az Atlético Madrid–Chelsea Bajnokok Ligája-meccsen újra bejelentkezett a díjra. Nagy szerencséje, hogy a százhalombattai Somogyi Tibor megyei bajnokságban lőtt góljával nem kell versenyre kelnie…

Magyar Nemzet
2021. 02. 24. 12:39
Borussia Dortmund v Club Brugge
Erling Haaland elítélte a rasszista alapú támadásokat Fotó: Lars Baron Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt négy nap csodagóljainak sorát szombat kora délután Somogyi Tibor nyitotta, aki a Pest megyei I. osztály 16. fordulójában a szögletből beívelt labdát kapásból, ollózó mozdulattal küldte a Veresegyház kapujába. Csak két dolgot bánhatott a 23 éves játékos. Az egyik az, hogy nem ért győzelmet a szépségdíjas találat, ugyanis 1-1 lett a találkozó végeredménye. A másik pedig az, hogy a Puskás-díjra nem nevezhet be vele, hiszen ott csak élvonalbeli, válogatott vagy konföderációk által kiírt meccseken szerzett gólokat értékelnek.

Somogyi Tibor gólja

A magyar megyeiben született látványos gól után – ugyancsak szombaton – Erling Håland kért szót. A norvég sztárcsatár a Dortmund Schalke elleni Ruhr-vidéki rangadóján egy beadás után szintén káprázatos mozdulattal, hátravetődve húzta be a labdát a kapuba. Nem mellékesen Håland két gólt szerzett a meccsen, a Dortmund 4-0-ra győzött.

Erling Håland gólja

 

Tegnap este következett, aki a BL-nyolcaddöntő első meccsét szenzációs találattal döntötte el 1-0-ra a Chelsea javára Bukarestben, az Atlético Madrid pályaválasztása mellett. Először les miatt érvénytelenítették a találatát, de a videóbírós ellenőrzés után mégis megadták a gólt. Kár lett volna a zseniális megoldásért! Ha figyelembe vesszük a Puskás-díj kritériumait, amelyek között a látvány mellett a találat fontossága is szerepet játszik, akkor a francia csatár újra ott lehet a jelöltek között. Giroud 2017-ben egyszer már kiérdemelte a Puskás-díjat.

Olivier Giroud gólja

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.