Glasgow-ban lesz 2023-ban az első összkerékpáros világbajnokság

Négy év múlva Glasgow rendezheti meg az első olyan kerékpáros világbajnokságot, melyen egyszerre lesz jelen az összes szakág.

Forrás: MTI2019. 02. 08. 22:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) pénteki bejelentése szerint a skót fővárosban először fordul elő, hogy egy időben, egy helyszínen rendezik meg az összes szakág – így többek között a legnépszerűbbnek számító országúti, pálya- és hegyikerékpáros, valamint a BMX – versenyeit.

„Ez az esemény hozza majd össze a jelenleg meglévő, 13 különböző kerékpáros világbajnokság résztvevőit” – mondta David Lappartient, az UCI elnöke.

Hozzátette, a világbajnokságot ezt követően ugyanebben a formában és négyévente fogják megtartani a mostani évenkénti rendezés helyett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.