Globális online konferencia a sportújságírás világnapján

Ma délután globális online konferenciát tart a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) a sportújságírás világnapján.

Forrás: MTI2020. 07. 02. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AIPS első e-konferenciáján aktuális és a szakmát globálisan érintő kérdések megvitatására kerül sor, elsősorban a koronavírus-járvány tükrében. A szervezésben Csisztu Zsuzsa, a szervezet végrehajtó bizottságának magyar tagja is aktívan részt vett.

– Úgy gondoljuk, hogy az összejövetel fordulópont lehet a hivatásunk számára ebben a történelmi időszakban: az öt kontinens vezető sportmédia-képviselőivel megbeszélhetjük a problémáinkat, megoldásokat kereshetünk, és ez mindannyiunkat arra ösztönözhet, hogy megvédjük a szakmánkat és a függetlenségünket, továbbá fejlesszük a munkakörülményeinket – fogalmazott előzetesen Gianni Merlo, az AIPS olasz elnöke.

Az elnök köszöntője után elhangzik majd a díszvendég Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének üzenete, és az amerikai, európai, afrikai, ázsiai, valamint óceániai sportújságírók képviseletében is felszólalnak neves szakemberek. Evelyn Watta, az AIPS kenyai alelnöke Rasszizmus a sportban címmel tart előadást.

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetséget a párizsi olimpia megnyitóját megelőzően, 1924. július 2-án alapították. Jelenleg több mint 9500 tagja van világszerte.

Az AIPS legutóbbi, 83. kongresszusát februárban Budapesten tartották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.