Green és Curry elkápráztatja az NBA világát

Ch. Gáll András
2019. 05. 20. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak egyetlen győzelemre van a Golden State Warriors kosárcsapata attól, hogy öt év leforgása alatt ötödször jusson be az NBA döntőjébe.

Tegnap hajnalban Portlandben Steve Kerr edző címvédő gárdája 110-99-re verte a Trail Blazers alakulatát, s ezzel 3-0-ra vezet a négy nyerésig tartó nyugati főcsoportdöntőben.

A liga 74 éves történetében egyetlen csapat sem tudott fordítani a playoffban 0-3-ról.

A házigazda már 18 ponttal vezetett a második negyedben, de fantasztikus harmadik tizenkét percével (29-13) fordított a Warriors, és Steph Curry (36 pont, 6 tripla), a tripla-duplát teljesítő Draymond Green (20 pont, 13 lepattanó, 12 gólpassz, 4 labdaszerzés), valamint Klay Thompson (19 pont) vezérletével 110-99-re győzött.

A negyedik és talán utolsó mérkőzést kedd hajnalban rendezik Portlandben. Keleten a Milwaukee 2-0-ra vezet a Toronto ellen, a harmadik meccset tegnap lapzárta után játszották Torontóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.