Guardiola megtréfálta a Real Madridot

2019. 08. 26. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a nevében volt rangadó a Bayern München gelsenkircheni vendégjátéka, a Schalke nem tudta megszorongatni a Bayernt, és képtelen volt tartani Robert Lewandowskit. A lengyel center az első fordulóban duplázott a ­Hertha ellen, a másodikban mesterhármast ért el a bajnokcsapatban. „Lewa” triplája mellett annak is örülhettek a Bayern hívei, hogy bemutatkozott Ivan Perisic és Philippe Coutinho. A szombat nem a magyarokról szólt a Bundesligában: (Freiburg) és (Hoffenheim) is a cseresorból nézte végig csapata győzelmét. Vasárnap változott a képlet: mindkét magyar válogatott játékos, és Orbán Willi is pályára lépett az RB Leipzig együttesében, amely 2-1-re legyőzte a Frankfurtot. Gulácsi könnyebb sérülést szenvedett, ápolni kellett, de a magyar válogatott kapusa végig védett a találkozón.

Bundesliga, 2. forduló, érdekesebb eredmények: Schalke–Bayern München 0-3, RB Leipzig–Frankfurt 2-1, Paderborn–Freiburg 1-3, Hoffenheim–Werder 3-2.

Angliában biztosan győzte le 3-1-re a BL-győztes Liverpool az Arsenalt, az Év játékosa díjra jelölt Mohamed Szalah két gólt szerzett. Bombameglepetés született az Old Traffordon: Crystal Palace idegenben nyert a Manchester United ellen. Frank Lampard megszerezte első győzelmét a Chelsea menedzsereként, a bajnok Manchester Citynek nem okozott nehézséget a Bournemouth legyőzése.

Premier League, 3. forduló, érdekesebb eredmények: Liverpool–Arsenal 3-1, Manchester United–Crystal ­Palace 1-2, Norwich–Chelsea 2-3, Bournemouth–Manchester City 1-3, Tottenham–Newcastle 0-1.

Nem játszott meggyőzően a Real Madrid a Valladolid ellen. Zinédine ­Zidane újra megadta az esélyt az előző két szezonban Münchenben szereplő James Rodrígueznek. A Puskás-díjas kolumbiai középpályás igyekezett, de ő is bizonytalankodott a kapu előtt. Már-már úgy volt, hogy kicsikarja a győzelmet a Real a hősiesen védekező kis csapat ellen, de hajrában szerzett gyönyörű góljára volt válasza a brazil Ronaldo tulajdonában levő vendégeknek; Sergi Guardiola egyenlített. Március óta nem tud egymás után két mérkőzést megnyerni a Real Madrid.

La Liga, 2. forduló, érdekesebb eredmények: Real Madrid–Valladolid 1-1, Levante–Villarreal 2-1. A Leganes–Atlético Madrid 0-1, a Betis–Barcelona mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Giorgio Chiellini szerezte a ­2019–20-as szezon első gólját a Serie A-ban. A Juventus veterán védője a 21. percben döntötte el a Parma elleni meccset. Gólparádét láttak a nézők Firenzében, ahol a Napoli 4-3-ra győzött, a hazaiaknál bemutatkozott a nemrég igazolt szélső, Franck Ribéry.

Serie A, 1. forduló, érdekesebb eredmények: Parma–Juventus 0-1, Fioren­tina–Napoli 3-4, Udinese–Milan 1-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.