Végre nyomot hagyna a BL történetében a Manchester City

Hiába öltek már elképesztő összegeket a Paris Saint-Germain és a Manchester City arab tulajdonosai is a csapatukba, eddig még egyik klub sem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját. A mostani elődöntős párharcuk után azonban valamelyikük egy lépésre kerül az áhított trófeához.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 7:46
Pep Guardiola, Bajnokok Ligája, Manchester City
Guardiola még ennél is többet vár el csapatától Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

No persze a PSG már tavaly is ide jutott, csak éppen a fináléban nem bírt a Bayern Münchennel (0-1); idén viszont a játékosai éppen a bajorok negyeddöntős kiejtésével acélozhatták meg az önbizalmukat. A 3-2-es idegenbeli győzelem után otthon az 1-0-s vereség is belefért Mauricio Pochettino csapatának. A Manchester City a nyolc között hazai pályán, majd látogatóként egyaránt 2-1-re verte a Dortmundot, az angolok erejét mégis inkább az mutatja, hogy a bivalyerős Premier League-ben tíz pont előnnyel vezetik a tabellát. Ugyanakkor a PSG csak második a francia élvonalban, a Lille egy ponttal megelőzi, a harmadik Monaco pedig ugyanennyivel van lemaradva – Neymarékat a Ligue 1-ben időnként érik kellemetlen meglepetések. Szombaton nem ez történt, 3-1-re győztek Metzben, két gólja után a Neymart váltó Mauro Icardi 11-esből talált be.

A PSG-nél hétfőn közölték, hogy egy évvel, 2024 nyaráig meghosszabbították Keylor Navas szerződését. A 34 éves Costa Rica-i hálóőrnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a párizsiak a BL-ben túljutottak a Barcelonán és a Bayern Münchenen; az újabb kontraktus bejelentésekor Nasszer el-Kelaifi klubelnök a világ legjobb kapusának nevezte.

A Manchester City vasárnap sorozatban negyedszer nyerte meg az angol Ligakupát, a Wembley-ben rendezett döntőben a védő Aymeric Laporte találatával 1-0-ra győzött a Tottenham ellen, a hétvégén pedig akár a Premier League-diadalát is bebiztosíthatja.

– Megvan az idénybeli első trófeánk, közel vagyunk egy másikhoz, és azért utazunk Párizsba, hogy esélyünk legyen a harmadikért is harcba szállni – nyilatkozta Pep Guardiola vezetőedző. – Ez a második alkalom, hogy a BL-ben bejutottunk az elődöntőbe, szóval itt nincs nagy történelmünk, de azon vagyunk, hogy itt is nyomot hagyjunk.

Zidane elégedett

Zinedine Zidane nem csalódott amiatt, hogy a keddi meccsen a Real Madrid odahaza 1-1-et játszott a Chelsea-vel.

No persze Párizsban is nagy terveket szövögetnek, a PSG tegnapi sajtótájékoztatóján is leszögezte, hogy 2017-ben azért szerződött a klubhoz, hogy BL-t nyerjen vele. Tavaly már ott voltak a döntőben, és a csapat még mindig felszálló ágban van – jegyezte meg a brazil klasszis.

Guardiola és Pochettino pedig már sokadszor csap össze, kezdve azzal a korszakkal, amikor előbbi a Barcelona, utóbbi a városi rivális Espanyol futballistája volt. Visszavonulásuk után ezt a két csapatot vezetőedzőként is irányították. Később Pochettino a Tottenham, Guardiola a City szakvezetője lett, s nemcsak a Premier League-ben, már a BL-ben is szembe kerültek egymással. Két éve a negyeddöntőben Pochettino kerekedett felül, a Spurs idegenbeli gólokkal verte ki a manchesterieket. Az argentin szakvezető, aki idény közben vette át Thomas Tuchel helyét a PSG kispadján, mégis nagy tisztelője spanyol kollégájának.

– Számomra ő a legjobb, csodálom őt, és úgy gondolom, hogy fantasztikus munkát végez. Kiváló edző, aki állandóan a különböző stratégiákon és taktikai terveken gondolkodik, ezért különösen szeretem, amikor vele és az általa felkészített csapatokkal küzdhetek meg.

Pochettino arra is kitért, hogy a tavaly elveszített BL-döntő most extra motivációt ad a játékosainak.

– Van már tapasztalatunk, de lépésről lépésre kell haladnunk, és először a Manchester Cityt kell megvernünk, ami nagyon kemény feladat lesz – fogalmazott a PSG vezetőedzője.

BL-elődöntő, első mérkőzés. Paris Saint-Germain–Manchester City 21.00 (tv: M4 Sport).

Várható összeállítások, Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Gueye, Paredes – Di María, Verratti, Neymar – Mbappé.

Manchester City: – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Gündoğan – Mahrez, De Bruyne, Foden –

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.