Be lehet szavazni Gulácsi Pétert a Bundesliga év csapatába

A Bundesliga hivatalos honlapja szavazást indított, hogy mely labdarúgók kerüljenek be az idény álomcsapatába a német élvonalban. A kapusok között magyar jelölt is van, az RB Leipziget erősítő Gulácsi Péternek valószínűleg a Bayern München világklasszisával, Manuel Neuerrel kell megküzdenie az elismerésért.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 17:01
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter szerint Timo Werner pótolhatatlan Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga hivatalos idény végi álomcsapatát a közösségi szavazás, valamint a 18 élvonalbeli klub csapatkapitányai döntésének kombinációja alapján határozzák meg. Egy magyar van a jelöltek között, akinek Manuel Neuert (Bayern München), Koen Casteelst (Wolfsburg), Rafał Gikiewiczet (Augsburg) és Stefan Ortegát (Bielefeld) kellene legyőznie az elismerésért.

Gulácsi Péter jelölését a következőképpen indokolják: „A Bundesliga idénybeli legjobb védelmét mesterien igazgatja Gulácsi Péter, aki az eddigi 31 forduló alatt mindössze 25 gólt kapott. Zsinórban a harmadik idényben van két számjegyű kapott gól nélküli meccsszáma, ami az egyik fő oka annak, hogy az Leipzig megérett a Bajnokok Ligájára és a bajnoki címre vadászik.”

Szavazni ide kattintva lehet még ma.

Gulácsi Péter egyébként 2019-ben már bekerült egyszer a Bundesliga álomcsapatába, de akkor nem a hivatalos úton, hanem a Kicker szaklap szavazásán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.