Gulácsi és Orbán csapata az Atlético Madriddal játszhat a BL-ben – Frissítve

A két magyar válogatott labdarúgó csapata, az RB Leipzig könnyebb ágra került, bár a címvédő Liverpoolt elbúcsúztató Atlético Madrid kemény ellenfél lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A másik ágra kerültek a favoritok: a Bayern München, a Manchester City és a Barcelona.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 12:48
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2020. március 11. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Tottenham Hotspur ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntõjében játszott visszavágó mérkõzésen Lipcsében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer

A két magyar válogatott labdarúgó csapata, az RB Leipzig könnyebb ágra került, bár a címvédő Liverpoolt elbúcsúztató Atlético Madrid kemény ellenfél lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A másik ágra kerültek a favoritok: a Bayern München, a Manchester City és a Barcelona.

Ma délben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nyoni székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája és az Európa-liga augusztusi negyed- és elődöntőjének párosítását.

A Paris Saint-Germain, az Atalanta, az Atlético Madrid, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig még a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet előtt bejutott a sorozat negyeddöntőbe.

Az UEFA tegnapi döntésének értelmében nem semleges pályán, hanem a párharcok első mérkőzését idegenben megvívó csapatok otthonában kerül sor.

Így a Manchester City–Real Madrid mérkőzést (az első meccs 2-1-es City-sikerrel zárult) az Etihad Stadionban, a Bayern München–Chelsea találkozót (az első meccsen 3-0 a németeknek) az Allianz Arenában, a Juventus–Lyon meccset (az első meccs után 1-0 a franciáknak) az Allianz Stadionban, a Barcelona–Napoli összecsapást (az első találkozón 1-1) a Camp Nouban rendezik meg.

A mai sorsolásnál a játékosként kétszeres BL-győztes portugál labdarúgó, a Videoton korábbi vezetőedzője, Paulo Sousa segédkezett. Kiderült, hogy Manchester City–Real Madrid párharc győztese a Juventus–Lyon meccs győztesével játszik a negyeddöntőben. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Lepizig az Atlético Madriddal kerül majd szembe. A Napoli–Barcelona párharc továbbjutója a Chelsea–Bayern München mérkőzés továbbjutójával találkozhat. Az Atalanta ellenfele pedig a Paris SG lesz.

Gulácsi és csapata, ha sikerrel veszi az Atléico elleni meccseket, úgy az Atalanta–PSG párharc győztesével játszhat az elődöntőben. A másik ág sokkal nehezebbnek tűnik: a végső esélyesek ugyanis ide kerültek. A Manchester City, a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és a Chelsea is itt versenghet az elődöntőbe, majd a döntőbe jutásért.

A nyolcaddöntők után a Bajnokok Ligája záró tornával ér véget Lisszabonban, a mérkőzéseket a Benfica és a Sporting stadionjában rendezik augusztus 12. és 23. között. A negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A döntő helyszíne a Benfica otthona, az Estádio da Luz lesz.

kitisztult a kép az európa-ligában

Az Európa-ligában is sorsoltak. Eldőlt, hogy a Manchester United – ha a papírformának megfelelően sikerrel veszi a LASK elleni párharcot – a Basaksehir és a Köbenhavn csatájának továbbjutójával találkozik. A Sevilla és a Roma párharcából továbblépő csapatra az Olimpiakosz vagy a Wolverhampton Wanderers vár a legjobb nyolc között, az Internazionale pedig – amennyiben túljut a Getafén – a Glasgow Rangersszel vagy a Bayer Leverkusennel találkozik.

A Sevilla–Roma és az Internazionale–Getafe mérkőzések a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, a párharcok most a többitől eltérően egyetlen találkozón, semleges helyszínen dőlnek el, a többi visszavágót az eredetileg is pályaválasztó együttesek otthonában játsszák le augusztus 5-én vagy 6-án.

Az Európa-liga nyolcsapatos zárótornáját Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő házigazdája, Köln rendezi augusztus 10. és 21. között.

A negyeddöntőkre augusztus 10-én és 11-én, az elődöntőkre 16-án és 17-én, a fináléra 21-én kerül sor.

Az Európa-liga negyeddöntőjének sorsolása:

VfL Wolfsburg (német)/Sahtar Donyeck (ukrán) (az első mérkőzés eredménye, az elöl álló csapat játszott otthon: 1-2) –Eintracht Frankfurt (német)/FC Basel (svájci) (0-3).

LASK Linz (osztrák)/Manchester United (angol) (0-5)–Basaksehir (török)/FC Köbenhavn (dán) (1-0).

Internazionale (olasz)/Getafe (spanyol)–Glasgow Rangers (skót)/Bayer Leverkusen (német) (1-3).

Olimpiakosz (görög)/Wolverhampton Wanderers (angol) (1-1)–Sevilla (spanyol)/AS Roma (olasz)

Az elődöntőben a negyedik negyeddöntő győztese (Olimpiakosz/Wolverhampton Wanderers–Sevilla/AS Roma) játszik a LASK Linz/Manchester United (0-5)–Basaksehir/FC Köbenhavn (1-0) párharc továbbjutójával.

A másik ágon a VfL Wolfsburg/Sahtar Donyeck–Eintracht Frankfurt/FC Basel találkozók győztese kerül szembe az Internazionale/Getafe–Glasgow Rangers/Bayer Leverkusen párharc továbbjutójával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.