Gulácsi Péter rekordot döntene a Bajnokok Ligájában

Magyar rekordot döntene a labdarúgó Bajnokok ligájában válogatottunk és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter, aki az emlékezetes és nehéz pillanatokról, az Európa-bajnokságról és Szoboszlai Dominik lipcsei beilleszkedéséről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 12. 27. 12:22
Bundesliga - TSG 1899 Hoffenheim v RB Leipzig
A lipcsei kapunak megbízható őre honfitársunk Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig az előző idényben a Bundesligában bronzérmes lett, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőig jutott, s is egyetért azzal, hogy a maximumot hozta ki magából.

– Mondhatjuk, hogy az eredménysor a maximumot jelentette, a mostani idényben pedig eddig erőn felül teljesítettünk. Az utóbbi fél év nagyon megterhelő volt, elég csak megnézni, hogyan alakult a csapat programja a Bajnokok Ligája előző kiírásának augusztusi végjátéka óta. A sűrű versenynaptár és a sérülések ellenére jól szerepeltünk, megteremtettük a lehetőségét az előző idény túlszárnyalásának. Ez a Bajnokok Ligájában a legnehezebb, de a Bundesligában és a Német Kupában adva van a lehetőség, hogy jobban szerepeljünk, mint idén tavasszal. A kényszerszünetet követően a Bayern München kiemelkedett a mezőnyből, esélyünk sem maradt a bajnoki címre. Most két pont választ el minket tőlük, a kupában pedig szeretnénk a döntőig menetelni, ahogyan azt 2019-ben tettük.

Az RB Leipzig remek formában volt a vírushelyzet miatti leállás előtt, ám a folytatásban a vártnál jóval több pontot hullajtott, míg a Bayern éppen a szünet után kezdett hihetetlen sorozatba. Gulácsi Péter emiatt azonban már nem emészti magát.

– Lehetne különböző teóriákat gyártani, de a Bayern München megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. Tény, jó formában voltunk, a két hónapos szünet után pedig nem ott folytattuk, ahol abbahagytuk, de az is egyfajta kvalitás, amelyet a müncheniek mutattak, hogy a bizonytalan helyzetben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Ezen már felesleges gondolkodni, ennél sokkal fontosabb, amit az idei utolsó meccsünk után az öltözőben Julian Nagelsmann mondott nekünk. Arról beszélt, hogy bár tavaly télen vezettük a Bundesligát, most csapatként előrébb tartunk, mint akkor, a fejlődésünk pedig töretlen.

Gulácsi Péter biztos pont a lipcsei kapuban
Fotó: MTI/EPA/DPA pool/Uwe Anspach

Gulácsi Péter arról is beszélt, hogy mely pillanatokra emlékszik a legszívesebben.

– A korábban említett sikerekre mindenképpen, továbbá büszke vagyok rá, hogy Willi Orbánnal együtt első magyar labdarúgóként léptünk pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Emellett a huszonkét Bajnokok Ligája-találkozóval beállítottam Korsós György rekordját, a kieséses szakaszban pedig meg is dönthetem. A bajnokságban eddig mi kaptuk a legkevesebb gólt, a legtöbb kapott gól nélküli meccset mi játszottuk, a védési hatékonyságot tekintve vezetek a kapusok rangsorában.

Az RB Leipzigben Gulácsi és Orbán is alapembernek számít, s a kapus arról is elmondta a véleményét, elképzelhetőnek tartja, hogy a hozzájuk igazolt Szoboszlai Dominikkal kiegészülve tavasszal már három magyar válogatott labdarúgó fusson ki rendszeresen kezdőként a pályára.

– Dominik nagyon jó döntést hozott a pályafutása szempontjából, ám annak idején a saját bőrömön tapasztaltam, mekkora ugrást jelent Ausztriából Németországba szerződni. Éreztem a különbséget, pedig én Salzburgból az akkor még német másodosztályban szereplő Leipzighez szerződtem, mégsem voltam könnyű helyzetben. Ehhez képest Dominik most a BL-elődöntős Leipzighez érkezik. Willivel együtt immár négy-öt éve alapembernek számítunk a csapatban, kívülről talán nem is látszik, mennyi energiát és erőfeszítést igényel, hogy tartsuk a szintet egy olyan közegben, amelyben minden meccsen és edzésen a maximumot kell nyújtani, óriási a konkurenciaharc. Ez a csapat hétről hétre győzelmi kényszerben lép pályára, az eredményekkel együtt a nyomás is nő, ebbe a közegbe kell most beilleszkednie Dominiknek. Biztos vagyok benne, hogy megkapja a lehetőséget, a tehetsége alapján élhet vele, de mivel ezen a szinten még az út elején jár, nem szabad türelmetlennek lenni vele szemben.

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.