Gulácsi Péter szerint a távozó vezetőedzőért küzd a csapat

Tegnap este drámai körülmények között, a hosszabbítás hosszabbításában, egy 121. percben szerzett góllal nyert 2-1-re az RB Leipzig a Werder Bremen otthonában a Német Kupa elődöntőjében, és ezzel lehetősége nyílt arra, hogy megszerezze a klub történetének és edzője, Julian Nagelsmann pályafutásának első trófeáját. A lipcseiek magyar kapusa, Gulácsi Péter is ezt hangsúlyozta a meccs után.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 9:58
SV Werder Bremen - RB Leipzig
Gulácsi fújhat egyet a válogatott edzőtábora előtt Fotó: motivio / Thomas Eisenhuth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csapatként volt nagyon fontos, hogy bejussunk a kupadöntőbe, és megcsináltuk – nyilatkozta aki az idény végén a Bayern Münchenhez távozó lipcsei vezetőedzőre, Julian Nagelsmannra utalt. – Meg akarjuk nyerni az első trófeánkat, ami nagyszerű búcsú lenne az edzőnktől. Julian kiváló szakember, de ilyen a futball, az edzők jönnek-mennek. Meg szeretnénk koronázni egy trófeával ezt az idényt. Az elmúlt években már közel jártunk ehhez nemcsak a kupában, a bajnokságban is. Ezért is lenne szép, ha végre nyerni tudnánk.

– Jól játszott a Werder, megnehezítette a dolgunkat, sok hosszú labdával támadtak. Legtöbbször ezeket jól hárítottuk, de mindig elképzelhető, hogy lesz egy-két rés a pajzson – tette hozzá a magyar kapus.

A rés pajzson ezúttal (is) a nyáron ugyancsak a Bayernhez szerződő Dayot Upamecano volt, akinek a hibájából a Werder Bremen ziccerbe került és kiegyenlített a hosszabbításban. Íme:

Hogy ezek után mégsem került sor a tizenegyespárbajra, az Nagelsmann szerencsés edzői húzásának is köszönhető volt. A 114. percben, 1-1-nél a megsérülő Christopher Nkunku helyén Emil Forsberget küldte pályára, aki a 121. percben megszerezte a Leipzig győztes gólját. – Amikor beküldtem Emilt, mondtam neki, hogy ez nem csak azért van, hogy a tizenegyeseknél segítsen a csapaton – árulta el Julian Nagelsmann utólag. Bejött a húzás.

– A legjobb győzelmek végül mindig azok, amelyeket kiélezett meccsen ér el az ember – fogalmazott megkönnyebbülve Nagelsmann. – Nagyon szeretnék trófeával búcsúzni Lipcsétől. Reméljük, a döntőben jól játszunk majd, hogy kiderüljön, a srácok mennyire keményen küzdenek értem és az edzői stábért ezután az eseménydús hét után.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a legutóbbi edző, aki pályafutása első trófeáját épp a Bayern Münchenbe való igazolása előtt, a Német Kupa megnyerésével szerezte meg, nem futott be sikeres karriert a bajor klubnál. Niko Kovačnak hívják az illetőt.

Hogy ki lesz Gulácsi Péter csapatának ellenfele a május 13-i kupadöntőben, az a ma 20.30-kor kezdődő Dortmund–Kiel elődöntőben dől el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.