Gulácsi Pétert a kollégái is nagyra értékelik

A magyar válogatott Gulácsi Pétert választotta kapusnak a futballisták szakszervezete (VDV) a német Bundesliga 2018/2019-es idényének álomcsapatában

Magyar Nemzet
2019. 06. 06. 15:05
DFB Cup - FC Augsburg v RB Leipzig
Gulácsi az idény során tizenötödször nem kapott gólt bajnokin Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott Gulácsi Pétert választotta kapusnak a futballisták szakszervezete (VDV) a német Bundesliga 2018/2019-es idényének álomcsapatában. Az RB Leipzig hálóőre a voksok 24,8 százalékát gyűjtötte be. Gulácsi májusban a Kicker magazinnál az egész bajnokság legjobb játékosa lett, akkor az újságírók értékítélete alapján, míg most a játékostársai gondolták úgy, hogy nem volt nála jobb kapus a német Bundesligában, ahol pedig – többek között – Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok legendája is véd.

Az idényválogatott a VDV-nél: (RB Leipzig, 24,8 százalék) – Nico Schulz (Hoffenheim, 26,8), Niklas Süle (Bayern München, 74,5), Haszebe Makoto (Eintracht Frankfurt, 20,9), Joshua Kimmich (Bayern München, 64,1) – Marco Reus (Borussia Dortmund, 65,3), Axel Witsel (Borussia Dortmund, 52,9), Kai Havertz (Bayer Leverkusen, 65,3), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 64,7) – Luka Jovic (Eintracht Frankfurt, 75,8), (Bayern München, 57,5).

Gulácsin kívül még egy „magyar” van az álomcsapatban: Niklas Süle, akinek az édesapja, Süle György hazánkban született, sőt 16 éves koráig itt is élt. Ám az igazi kakukktojás Haszebe Makoto, az Európa-liga-elődöntős Eintracht Frankfurt 114-szeres japán válogatott védője. A bajnok Bayernt és az ezüstérmes Dortmundot egyaránt hárman (Süle, Kimmich és Lewandowski, illetve Reus, Witsel és Sancho) képviselik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.