Gulácsiék csúcsrangadója

Ch. Gáll
2020. 02. 08. 12:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvége vitán felül legnagyobb presztízsű mérkőzése az európai klubfutballban a Bayern München–RB ­Leipzig Bundesliga-rangadó. A bajorok vezetik a tabellát 42 ponttal a 41 pontos lipcseiek előtt. Utóbbi csapat kapuját nyilvánvalóan védi, azonban térdműtétje után még mindig lábadozik. Hiányozni fog a sérült Konate és Kampl is, míg a ha­zaiaknál Perisic, Javi Martínez és Süle maródi. A mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik, és a Sport 1 sugározza, mint ahogy a szombaton 18.30-kor sorra kerülő Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund találkozót is, amelyen az ötödik fogadja a harmadikat. A Dortmund egy hónapig nélkülözni kénytelen a lovaglóizom-sérülést szenvedett csapatkapitányt, Marco Reust, viszont ott lesz a pályán a norvég gólgép, az eddig új klubjában négy meccsen nyolc gólt szerző

A spanyoloknál nem lesznek rangadók, a 23. fordulóban az éllovas Real Madrid vasárnap 16 órakor ­Pamplonában lép fel az Osasuna vendégeként, míg a botladozó címvédő, a Barcelona este kilenckor Sevillában találkozik a Betisszel.

Ettől függetlenül lebonyolították a Király Kupa elődöntőjének sorsolását. A Barcelonát csütörtök éjjel 1-0-lal búcsúztató Athletic Bilbao a Granadával, a Real Madridot 4-3-mal kiejtő Real Sociedad a másodosztályú Mirandés együttesével találkozik. Az első meccseket jövő szerdán, a visszavágókat március 4-én játsszák. A fináléra április 18-án kerül sor Sevillában.

A Premier League-ben összesen négy mérkőzést játszanak szombaton és vasárnap a 26. fordulóban. Ezek közül csak egyre érdemes figyelni, vasárnap 17.30-kor a második helyen álló Manchester City a West Ham ­Unitedet fogadja. Amúgy a Liverpool első PL-bajnoki címét már senki és semmi sem veszélyezteti, 22 pont a Vörösök előnye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.