Gulácsiék első müncheni pontszerzése

Magyar Nemzet
2020. 02. 10. 10:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beleszólt a viharos szél tegnap az euró­pai topligák délutáni programjába: Angliában a Manchester City–West Ham United, Németországban a Mönchengladbach–Köln találkozót halasztották el a meteorológusok figyelmeztetése alapján. Az illetékesek úgy látták, nem tudják szavatolni, hogy a szurkolók biztonságos körülmények között hagyják el a stadiont. A Bundesligában este a Bayern München–RB Leipzig rangadót a tabella első és második helyezettje között azonban lejátszották. A lip­cseiek korábban még soha nem szereztek pontot Münchenben, háromszor kikaptak, de most megtört a rossz sorozatuk, mert a meccs 0-0-ra végződött. A vendégek kapujában Gulácsi Péternek két nagy védése is volt, de az RB Leipzig akár még győzhetett is volna, mert a második félidőben három nagy helyzetet elpuskázott.

A német élvonalban még szombaton a Leverkusen 4-3-ra verte a Dortmundot, pedig az utolsó tíz perc ­3-2-es vendégvezetéssel kezdődött. A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz négy vereség után győzött újra, 3-1-re nyert a Hertha vendégeként. Szalai kezdőként nyolcvan percet játszott. Az élcsoport: 1. Bayern München 43, 2. RB Leipzig 42, 3. Dortmund 39.

A Serie A-ban a címvédő és listavezető Juventus 2-1-re kikapott a Verona vendégeként. A torinói csapat góljával a 65. percben megszerezte a vezetést, de a hazaiak a hajrában fordítottak. A Juventus portugál csatára ugyanakkor klubrekordot döntött azzal, hogy sorozatban tizedik bajnoki mérkőzésén volt eredményes. Az Inter–Milan rangadót lapzárta után játszották. Érdekesebb eredmények: Roma–Bologna 2-3, Fiorentina–Atalanta 1-2. Az élcsoport: 1. Juventus 54, 2. Lazio 53, 3. Inter 51.

A spanyol bajnokságban: Osasuna–Real Madrid 1-4, a Betis–Barcelona találkozót lapzárta után játszották. Az élcsoport: 1. Real Madrid 52, 2. Barcelona 46, 3. Getafe 42.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.