Gulácsiék ma továbbjuthatnak a nyolcaddöntőbe

Az RB Leipzig még soha nem járt a BL-ben a legjobb tizenhat között, de ma sikerülhet. S ehhez nem is kell nagy bravúr, csak nem szabad kikapnia otthon a Benficától.

2019. 11. 27. 15:58
DFB Cup - Final - RB Leipzig v Bayern Munich
Az RB Leipzig magyar kapusa ezúttal a Benfica ellen bizonyíthat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában tegnap a kora esti programban Galatasaray-Club Brugge és Lokomotiv Moszkva-Bayer Leverkusen mérkőzéseket játszottak, s lássuk be, az A és D csoport harmadik és negyedik helyezettjeinek összecsapása igazából csak az érintetteket hozta lázba. A törökök és a belgák találkozója 1-1-re végződött – a vendégek a 92. percben egyenlítettek –, ez azt jelentette, hogy a csoportból a PSG mellett a Real Madrid is továbbjutott. A németek 2-0-ra győztek Moszkvában.

Az RB Leipzig még soha nem járt a BL-ben a legjobb tizenhat között, de már ma továbbjuthat a G csoportból. S ehhez nem is kell nagy bravúr, csak nem szabad kikapnia otthon a Benficától. (A Zenittel jobb az összevetésben, ha pontazonosság állna elő.) Szep­tember 17-én a lipcseiek 2-1-re nyertek Lisszabonban, azon a meccsen és a kapitány is végig a pályán volt, utóbbi azonban sérülése miatt idén már nem lesz hadra fogható. A csapat szekere mindenesetre nélküle is szalad, ennek a múlt hét végén a Bundesligában a Köln látta a kárát. Az RB Leipzig 4-1-es hazai győzelemmel hangolt a mai találkozóra, a német bajnokságban pedig a második helyen áll. A Benfica a BL-ben idén nem vitézkedik, egy győzelme mellett háromszor kikapott, de hazája bajnokságában tizenegy forduló után harminc ponttal vezeti a tabellát, és a mai meccs előtt a portugálok aligha írnák alá előre a döntetlent.

Az RB Leipzig magyar kapusa ezúttal a Benfica ellen bizonyíthat
Fotó: Reuters

Az E csoportban a négy pontjával harmadik Salzburgnak győznie kell Genkben, hogy még maradjon esélye előrébb lépni. Ha Szoboszlai Dominikék nem tudnak nyerni, akkor végérvényessé válik, hogy a Liverpool és a Napoli jut tovább. Az osztrákok azonban abból mindenképpen erőt meríthetnek, hogy még az első fordulóban otthon 6-2-re kiütötték a belgákat. S a Salzburg adja a BL-góllövőlista első helyezettjét, a még csak 19 éves norvég csodagyerek, Erling Braut Håland négy meccsen hétszer volt eredményes. A BL-címvédő Liverpool hazai sikerével a Napoli ellen megszerezné a csoportelsőséget, vereség esetén viszont még olyan forgatókönyv is előfordulhat – bár ennek csekély az esélye –, hogy nem jut be a nyolcaddöntőbe. A záró körben Napoli-Genk és Salzburg-Liverpool meccseket játszanak.

Az F csoportban a Barcelona-Dortmund rangadó győztese bejut a legjobb 16 közé, a vesztes viszont akár még nagy bajba is kerülhet, de a katalánoknak a döntetlen sem lenne jó. Az utolsó fordulóban az Interhez utaznak, s ha az olaszok ma legyűrik a Slavia Prahát, a záró körben elbúcsúztathatják Lionel Messiéket. A H csoportban persze még bonyolultabb a helyzet, hiszen az Ajax, a Chelsea és a Valencia is hét-hét ponttal áll! S a trióból ma a Valencia a Chelsea-vel csap össze.

BL-csoportkör, 5. forduló, tegnapi eredmények

A csoport: Galatasaray-Club Brugge 1-1, Real Madrid-Paris Saint-Germain 2-2. B csoport: Crvena Zvezda-Bayern München 0-6, Tottenham Hotspur-Olimpiakosz Pireusz 4-2. C csoport: Atalanta-Dinamo Zagreb 2-0, Manchester City-Sahtar Donyeck 1-1. D csoport: Lokomotiv Moszkva-Leverkusen 0-2, Juventus-Atlético Madrid 1-0.

Mai program

E csoport: Liverpool-Napoli 21.00 (tv: Spíler2), Genk-Salzburg 21.00 (tv: Spíler1). A csoport állása: 1. Liverpool 9, 2. Napoli 8, 3. Salzburg 4, 4. Genk 1. F csoport: Barcelona-Dortmund 21.00 (tv: M4), Slavia Praha-Internazionale 21.00. A csoport állása: 1. Barcelona 8, 2. B. Dortmund 7, 3. Internazionale 4, 4. Slavia Praha 2. G csoport: Zenit-Lyon 18.55 (tv: Spíler1), RB Leipzig-Benfica 21.00. A csoport állása: 1. RB Leipzig 9 pont, 2. Lyon 7, 3. Zenit 4, 4. Benfica 3. H csoport: Valencia-Chelsea 18.55 (tv: Spíler2), Lille-Ajax Amsterdam 21.00. A csoport állása: 1. Ajax Amsterdam 7 (10-5), 2. Chelsea 7 (7-6), 3. Valencia 7 (6-5), 4. Lille 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.