Gulácsit a mainzi vereség után a ZDF-székházban vallatták

Gulácsi Péter szombat éjszaka a ZDF vendége volt. Az RB Leipzig kapusa beszélt csapata mainzi vereségéről, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-párharcról, és arról, hogy reményei szerint nyáron Budapesten lesz védenivalója.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 01. 24. 12:44
Gulácsi
epa08941991 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi reacts during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and RB Leipzig in Wolfsburg, Germany, 16 January 2021. EPA/FOCKE STRANGMANN / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FOCKE STRANGMANN / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé elnyújtotta mainzi tartózkodását Miután a Bundesliga második helyén álló RB Leipzig szombat délután 3-2-es vereséget szenvedett a Szalai Ádámot a 66. percben bevető Mainztól, a 36-szoros magyar válogatott kapus – csapattársával, a svéd nemzeti együttes szerelését 54 alkalommal magára öltő Emil Forsberggel egyetemben – nem Lipcse, hanem a német közszolgálati televízió, a Zweites Deutsches Fernsehen stúdiója felé vette az irányt. A stílszerűen a mainzi ZDF Strasse 1. alatt található ZDF-székházba azért volt hivatalos, hogy az egyik legnézettebb műsor, a Das aktuelle Sportstudio vendége legyen – számolt be a történtekről az Nso.hu.

– Viszonylag hosszú ideig emésztem magam egy-egy vereség után, de közben arra is törekednem kell, hogy amint lehet, túllépjek a történteken – árulta el a műsorvezető hölgy, Dunja Hayali érdeklődésére Gulácsi Péter. – Előre kell tekintenünk, sok meccsünk van hátra. A mainzi mérkőzés ugyanakkor lehetőséget kínált arra, hogy egy nagy lépést tegyünk előre, és jobban elhúzzunk a nyomunkban lévő csapatoktól. Nem tagadom, ez a vereség nagyon csalódottá tett.

Aligha használt a 30 éves kapus lelkének, hogy a stúdióban még egyszer meg kellett néznie a néhány órával korábban véget ért találkozó összefoglalóját. Főleg úgy, hogy a bajnokság egyik legjobb védelmével – és kapuvédőjével – büszkélkedő RB Leipzig három gólt kapott.

A 2015 óta az RB Leipzig kötelékébe tartozó, méltán az alapemberek közé sorolt Gulácsi Péterre az előttünk álló hónapokban is nagy meccsek várnak, hogy mást ne mondjunk, a Bajnokok Ligájában az őt korábban foglalkoztató Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, a nemzeti együttesben pedig a lengyelek elleni március 25-i világbajnoki selejtezőn mutathatja meg, miért tartják sokan sokra.

– A ’Pool ellen játszunk előbb, úgyhogy inkább az a párharc lebeg a szemem előtt – utalt a február 16-i „odavágóra” Gulácsi Péter. – Hat évet töltöttem Angliában, és ha nem is szerepelhettem tétmeccsen a felnőttcsapatban, jó szívvel gondolok vissza arra az időszakra. Rendkívül jól éreztem magam, hálás vagyok a klubnak, sokat tanultam Angliában. Boldog vagyok, mert fiatalon lehetőségem nyílt arra, hogy a Liverpool játékosának vallhassam magam. Angliából aztán Ausztriába, az RB Salzburgba, onnan pedig Lipcsébe vezetett az utam. Többször mondtam már, hogy itt is remekül érzem magam, a családom szintúgy. Nem tudom, mit hoz a jövő, de abból indulok ki, hogy az RB Leipzig nagyon jó csapat. A szerződésem további két és fél évig érvényes – az a vágyam, hogy hosszú távon a legmagasabb nívón védjek. Remélem, mindez megvalósítható Lipcsében.

A teljes cikk itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.