Gulyás Michelle a vb-bronzérmével olimpiai kvótát szerzett

Gulyás Michelle bronzérmet nyert, ezzel tokiói kvótát szerzett a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon. A magyar csapat a második helyen végzett a nők hagyományos versenyében. Alekszejev Tamara 14., Guzi Blanka 18. lett.

Forrás: NSO2021. 06. 12. 20:40
null
Gulyás Michelle minden bizonnyal rajthoz állhat a tokiói olimpián Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE húszesztendős versenyzője hat másodperccel az olimpiai ezüstérmes francia Elodie Clouvel előtt az élről rajtolhatott a zárószámban, a laser runban, amelyben a harmadik lövészetig vezetett is, ám a 16. helyről rajtoló fehérorosz világbajnok, Anasztaszija Prokopenko gyorsvonatként robogott végig a mezőnyön, nagy fölénnyel szerezte meg az aranyérmet, Clouvel ezüstérmes, míg Gulyás bronzérmes lett a versenyben. Ezzel az eredménnyel direkt kvótát szerzett a tokiói olimpiára.

Gulyás Michelle minden bizonnyal indulhat a tokiói olimpián
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Most elsírtam magam, de nem azért, mert harmadik lettem, hanem mert rettentően boldog vagyok – mondta Gulyás. – Az év elején nem hittem volna, hogy Kairóban idáig juthatok, és most húszesztendősen ott vagyok a világbajnoki dobogón, sőt olimpiai kvótás vagyok. El sem hiszem! Nagyon sok embernek tartozom ezért köszönettel – mondta a Nemzeti Sportnak a vb-bronzérmes sportoló.

Alekszejev Tamara 14., Guzi Blanka 18. lett. A magyar csapat a németek mögött a második helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.