Gyerekkoruk után újra együtt a két Stieber Újpesten

Két egykori saját nevelésű labdarúgóval erősödött az előző idényben gyengélkedő Újpest FC. Stieber Zoltán és fivére, András is a lilákhoz igazolt.

Magyar Nemzet
Forrás: Újpest FC2020. 07. 14. 20:13
null
Együtt Kabát Péterrel a két Stieber Forrás: ujpestfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idősebbik Stieber testvért, Zoltánt talán keveseknek kell bemutatni, a válogatottban 26-szor szerepelt, és ki ne emlékezne az Eb-nyitómérkőzésen szerzett góljára Ausztria ellen. Harmincegy évesen nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik. Az kevésbé ismert, hogy tulajdonképpen hazatér, hiszen egykoron az újpesti utánpótlásból került az Aston Villa csapatához, majd játszott a német első osztályban, míg a tavalyi szezon elején tért haza a washingtoni D. C. United csapatától. A bal és a jobb oldalon is bevethető, 175 centiméter magas szélső a megtisztelő 10-es mezt kapta Újpesten.

Együtt Kabát Péterrel a két Stieber
Fotó: Újpestfc.hu

A 28 éves Stieber András karrierje elején hasonló utat járt be, mint a bátyja, ugyancsak újpesti nevelés, majd ő is kikerült az Aston Villa akadémiájára. Az előző idényben a Budaörs együttesében játszott, és 23 találkozón 7 gólt szerzett.

Stieber Zoltán: „Nagyon örülök, hogy sikerült aláírnom Újpestre, nagyjából 15 év után kerültem újra a klub kötelékébe. Külön boldoggá tesz, hogy az öcsémmel egy csapatban tudok remélhetőleg minél többet játszani majd. Bízom benne, hogy segíteni tudom a klubot mind a pályán, mind azon kívül.”

Stieber András: „Én is nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem Újpestre. Két évet töltöttem itt, mielőtt kiigazoltam Angliába. Mindkettőnk nagy álma volt, hogy egyszer egy klubban játszhassunk, talán utoljára gyerekkorunkban jött ez össze, de felnőtt szinten most először adatik erre lehetőség.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.