Félhomályban játszott döntetlent a visszatérő Gyirmót és az MTK

A második félidőt áramkimaradás miatt félhomályban játszotta le az NB I-be négy év után visszatérő Gyirmót és az MTK. Az újonc szerzett vezetést, a szünet után azonban a fővárosi csapat egyenlített, utána mindkettőjük előtt adódott lehetőség, de több gól nem született. A második félidő a világítás meghibásodása miatt félhomályban zajlott.

2021. 07. 30. 22:44
null
20210730 Gyirmót MTK labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyirmót eddig kétszer jutott fel az NB I-be, de csak egyszer szerepelt ott. Kiharcolta a jogot 2009-ben, de akkor nem kapta meg az induláshoz szükséges licencet, 2016-ban viszont már nem volt akadálya az élvonalbeli játéknak. Egy idény után kipottyant, és az ellen az MTK ellen játszotta le a visszatérés utáni első meccset, amellyel együtt 2017-ben visszaesett a másodosztályba. A csapat az NB II legutóbbi évadában otthon remek mérleget produkált, 13-szor nyert, 4-szer ikszelt és 2-szer szenvedett vereséget, kérdés volt, mit ér ez az élvonalban.

Jelentős átalakulások történtek az előző bajnokságot újoncként a hetedik helyen záró MTK-nál. A német Michael Boris helyére például a mindössze 36 éves Giovanni Costantinót nevezték ki vezetőedzőnek. A fiatal olasz tréner jól ismeri a magyar mezőnyt, hiszen 2016 nyarától dolgozott pályaedzőjeként és videoelemzőjeként (Bp. Honvéd, Dunaszerdahely, magyar válogatott). Ő azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy a csapata győzni megy Gyirmótra, ugyanakkor a hazai együttes is a három pont reményében kezdte el a mérkőzést. A 27. percben aztán közel is került hozzá: egy kontránál Herjeczki indult meg üresen a jobb oldalon, a 16-oson belül az alapvonal közeléből középre lőtte a labdát, amely a közbevetődő Ferreira lábáról a hosszú sarokba pattant, Mijatovics kapus tehetetlen volt – 1-0.

 

Tiago Ferreira öngólja miatt örülhettek a gyirmótiak az első félidőben
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

 

Ezt követően nem sok említésre méltó esemény történt, egészen az első félidő hosszabbításáig, de akkor sem a futball volt a főszereplő. Elment az áram, a világítást szolgáltató oszlopok közül kettő is elromlott. A stadion környéke is sötétbe borult, a szakemberek próbáltak aggregátorról elegendő energiát nyerni, mindenesetre Zierkelbach játékvezető lejátszatta a félhomályban a hátralévő perceket. A helyzet a szünet után sem sokat változott, a második félidőt félig sötétben kezdték el a csapatok. Az 54. percben Miovszki góljával egyenlített az MTK! Az északmacedón játékos Dimitrov passzából a jobbösszekötő helyén lépett ki a 16-oson belül, lehagyta Enét, majd a kimozduló Hársfalvi mellett 5 méterről ballal finom mozdulatta a kapu közepébe emelt – 1-1. A felvétel alapján nagyon úgy tűnt, hogy Dimitrov kézzel ért a labdához, ám a játékvezető konzultált a VAR-ral, majd megadta a gólt.

 

Félig sötétben zajlott a teljes második félidő
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

 

Az MTK letámadta a házigazdákat, szemlátomást tényleg győzni érkezett Gyirmótra. Ennek ellenére két kontra után is a vendégek kapusának, Mijatovicsnak kellett nagyot védenie. És a 80. percben a hazaiak hagyták ki a legnagyobb helyzetet, a Gyirmót ismét meglódult egy ellentámadásra, amelynek a végén Medgyes 14 méterről a bal kapufa tövét találta el. A 88. percben Ferreira úgy mentett, hogy nagyon magasra emelte a lábát, és fejen talált egy gyirmóti csatárt. A játékvezető a VAR jelzésére megnézte az esetet, majd sárga lapot adott az MTK védőjének, akinek ez a második volt, így megkapta a pirosat is.

 

NB I, 1. forduló

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, 1000 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Ferreira (öngól, 27.), illetve Miovszki (54.)

Korábbi eredmény: Paks–Mezőkövesd 2-3 (0-1), Paks, 1200 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Sajbán (55.), Hahn (76.), illetve Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (80.)

Szombat

Ferencváros–Kisvárda 17.45 (tv.: M4 Sport+)

Bp. Honvéd–Debrecen 20.00 (M4 Sport+)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 17. 45 (M4 Sport+)

Újpest–Puskás Akadémia 20.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.