Győzelemmel debütált a Dortmund új edzője a Bundesligában

Néhány napja még kiütötték a Bayern München ősi riválisát, de az edzőváltás után brémai győzelemmel tért vissza a pályára a Dortmund a Bundesliga hétközi fordulójában. A legnagyobb izgalmak azonban Frankfurtban zajlottak, ahol az utolsó percekben kialakult 3-3-as döntetlennel ért véget a Mönchengladbach vendégjátéka.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 22:30
Bundesliga - Borussia Dortmund v Bayern Munich
Marco Reus főszerepet játszott a Bayern elleni slágermérkőzésen Fotó: Wolfgang Rattay Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap kérdése az volt a Bundesligában, hogy mire megy a Dortmund az új edzőjével, Edin Terzićcsel. Mint ismert, a klub a hétvégi, Stuttgart elleni 5-1-es vereség után kirúgta Lucien Favrét, aki 2018 óta irányította a Bayern München papíron legnagyobb kihívóját. Ennek a szerepnek az idény eddigi részében nem tudott megfelelni a Dortmund, amely a svájci edzővel 11 forduló alatt négy vereséget szenvedett el. Terzić két éve Favre segítőjeként érkezett a csapathoz, és most az idény végéig kapta meg a vezetőedzői feladatot – tavaly Hans-Dieter Flick hasonlóképpen kapott esélyt a Bayernnél, amelynek ezzel Niko Kovac után sikerkovácsa lett.

Hogy mi lesz Terzićből, az egyelőre annak ellenére sem derült ki, hogy a Dortmund 2-1-re nyert a Werder Bremen otthonában. Jól indult a találkozó a vendégeknek, Guerriero góljával már a 12. percben vezettek, de a brémaiak még az első félidőben egyenlítettek. Több helyzete volt a Dortmundnak, Jadon Sancho egy lesgólt is szerzett, amelyet persze nem adtak meg, és már úgy tűnt, hogy be kell érni a döntetlennel. Ekkor azonban egy tizenegyes, amelyet Marco Reus értékesített, megmentette a három pontot a Dortmundnak. Terzić pedig győzelemmel debütált, ami semmiképpen sem rossz.

A nap meccsét ugyanakkor Franfkurtban játszották, ahol az Eintracht hamar hátrányba került a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Mönchengladbach ellen, de aztán a hazaiak tíz perc alatt szereztek három gólt, és máris 3-1-re vezettek. Ezzel úgy tűnt, hogy nyolc nyeretlenül megvívott bajnoki után végre véget ér a Frankfurt negatív szériája, csakhogy a 81. percben Abrahamet második sárga lappal kiállították a csapatból, ami után gyökeresen megváltozott a forgatókönyv. A hajrában két gólt is szerzett a Mönchengladbach, amely végül a 95. percben kiegyenlített 3-3-ra, és kiharcolta a döntetlent. A mérkőzés hőse – a vendégek szempontjából biztosan – Lars Stind volt, aki mesterhármast ért el. A Gladbach 32 éves, német válogatott csatárának ez volt az első triplája a Bundesligában.

Bundesliga, 12. forduló

Eintracht Frankfurt–Mönchengladbach 3-3

Werder Bremen–Dortmund 1-2

Stuttgart–Union Berlin 2-2

Hertha–Mainz 0-0

Szerda

Schalke–Freiburg 18:30 (tv: Sport 1)

Bayern München–Wolfsburg 20:30 (tv: Sport 1)

Bielefeld–Augsburg 20:30

Hoffenheim–RB Leipzig 20:30

Köln–Leverkusen 20:30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.