EL: Fradi-csoda Moszkvában

A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Forrás: MTI2019. 10. 24. 20:54
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel sem fogadta telt ház a csapatokat, a 30 ezer néző befogadására alkalmas VEB Aréna székeinek nagyjából a negyede üresen maradt az összecsapásra, pedig kellemes időjárás, 11 Celsius fok várta az együtteseket.

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak.Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy „vakon” előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor 7-8 fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok, majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével „jelentkezett be”, majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferenccváros két cserejátékosa, Isael és Varga Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 87. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát. Ekkor Iseal tört be a 16-oson belülre, lövését védte Akinfejev, a kipattanó viszont Zubkov elé került, aki középre tette a labdát, Varga pedig az üres kapuba passzolt (0-1).

A Ferencváros közel 15 év után nyert újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzését, akkor az UEFA Kupa csoportkörében a Hearts vendégeként győzött ugyancsak a 1-0-ra.

Szerhij Rebrov együttese a nyitókörben 1-1-es döntetlent játszott idegenben az Espanyollal, majd odahaza 3-0-ra kapott ki a Ludogorectől. Ez a siker 570 ezer eurót jelent a magyar klubnak.

A két csapat a következő körben újra összecsap egymással, november 7-én a Groupama Arénában a Ferencváros lesz a házigazda.

Európa-liga, H csoport, 3. forduló:

CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1 (0-0)

Moszkva, VEB Aréna, v.: Pavel Orel (cseh)

gólszerző: Varga R. (87.)

sárga lap: Bistrovic (78.), Magnússon (92.), illetve Sigér (74.), Haratyin (92.)

CSZKA Moszkva:

Akinfejev – Kucsajev (Bistrovic, 61.), Gyivejev, Magnússon, Karpov, Mário Fernandes – Ahmetov (Lucas Santos, 75.), Vlasic, Obljakov – Sigurdsson (Bijol, 80.), Csalov

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Sigér, Haratyin, Ihnatyenko – Zubkov (Dvali, 89.), Boli (Isael, 72.), Tokmac (Varga R., 84.)

Értékelések

– Nagyon nehéz ellenfelünk volt, mindkét csapatnak sok helyzete volt. Különösképpen örülök annak, hogy az együttesem összeszedte magát a második félidőben és megszerezte azt a három pontot, amely rendkívül fontos volt mindkét gárdának – fogalmazott a lefújás után Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. Az ukrán szakember hozzátette, mindig az eredmény a legfontosabb, az Európa-liga pedig extra motivációt jelent az együttesének.

– A második félidőben megerősítettük a középpályánkat, a CSZKA mintha elkészült volna az erejével, mi pedig fel tudtuk venni a versenyt – jelentette ki Rebrov.

A CSZKA Moszkvát irányító Viktor Honcsarenko úgy fogalmazott, folyamatosan ugyanaz a probléma a csapatával: az első félidőkben nagyon jól játszanak, de utána egyszerűen elfáradnak játékosai.

– A második játékrészben ezúttal sem sikerült jó játékot bemutatnunk. Ez inkább pszichés probléma, a csatáraink egyszerűen elbizonytalanodnak a helyzeteknél. Sokszor kapkodó volt a játékunk – értékelt Honcsarenko.

– A félidőben az hangzott el, hogy próbáljuk a középpályán és a támadósorban kicsit jobban megtartani a labdákat, ami szerencsére működött is. Így kicsit levegőhöz jutottunk, és nem kellett folyamatosan nyomás alatt játszanunk. Az első félidőben ezzel voltak komoly problémáink – nyilatkozta a moszkvai találkozót követően az MTI-nek Lovrencsics Gergő, aki hozzátette, érezte az erőt a csapatban.

– Ez a győzelem erőt kell, hogy adjon nekünk az előttünk álló nehéz sorozathoz – fogalmazott a védő.

Kiemelte: a két hét múlva a Groupama Arénában rendezendő találkozót úgy kell kezdeniük, mint most a második félidőt, amelyben bebizonyította az együttes, hogy tud és mer is futballozni.

A mérkőzés hőse a 84. percben csereként beállt Varga Roland lett, aki két perccel később eldöntötte az összecsapást.

– Akkor már nagyon nagy területek voltak mögöttük, tudtuk, hogy hosszú labdákkal lehetnek még lehetőségeink, persze az elsődleges az eredmény megtartása volt. Hatalmas dolog, hogy nyerni tudtunk – mondta.

A támadó hozzátette, még emésztenie kell, hogy az ő gólja döntött.

– Régen voltam ilyen boldog, mint most – jelentette ki.

Győzött és vezeti a csoportot az Espanyol

A Ferencváros csoportjában az Espanyol csütörtökön 1-0-ra nyert a Ludogorec vendégeként a labdarúgó Európa-liga harmadik fordulójában.

Sikerével a csoportban egyedüliként veretlen spanyol együttes az élre ugrott, míg a Moszkvában gyűjtött három ponttal a harmadik Ferencváros két pontra megközelítette a második Ludogorecet.

Ludogorec (bolgár)-Espanyol (spanyol) 0-1 (0-1)

gólszerző: Campuzano (13.)

kiállítva: Javi López (88. – Espanyol)

Az állás:

1. Espanyol 3 2 1 – 4-1 7 pont

2. Ludogorec 3 2 – 1 8-2 6

3. FERENCVÁROS 3 1 1 1 2-4 4

4. CSZKA Moszkva 3 – – 3 1-8 0

korábbi eredmények:

1. forduló, szeptember 19.:

Espanyol (spanyol)-Ferencváros 1-1

Ludogorec (bolgár)-CSZKA Moszkva (orosz) 5-1

2. forduló, október 3.:

Ferencváros-PFC Ludogorec 0-3 (0-2)

CSZKA Moszkva-Espanyol 0-2 (0-0)

A csoport további programja:

4. forduló, november 7.:

Ferencváros-CSZKA Moszkva 21.00

Espanyol-Ludogorec 21.00

5. forduló, november 28.:

Ferencváros-Espanyol 18.55

CSZKA Moszkva-Ludogorec 18.55

6. forduló, december 12.:

Ludogorec-Ferencváros 21.00

Espanyol-CSZKA Moszkva 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.