Gyurátz Réka: irány Tokió!

2019. 07. 29. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél éves eltiltása után tegnap indult volna először versenyen Pars Krisztián – aki 2018 elején nem teljesítményfokozó szerrel akadt fenn egy doppingellenőrzésen –, és a londoni olimpiai bajnok, kétszeres Eb-aranyérmes kalapácsvető a budapesti ob-n térdsérüléssel bajlódva is megcélozta az őszi, dohai vb 76 méteres nevezési szintjét. Ám az országra lecsapó vihar tegnap a Lantos Mihály Sportközpontot sem kerülte el, a férfi hármasugrást és a súlylökést, valamint a női távolugrást el sem tudták kezdeni.

A férfi kalapácsvetés mezőnye este nekiveselkedett, és az első sorozatban a tavalyi Eb-n bronzérmes Halász Bence 75,27 méterig hajította a szert, amivel az élre állt. Pars első kísérlete érvénytelen volt. A második sorozat elején aztán lefújták a viadalt, mintha meg sem történtek voltak az előző dobások. Ezt a versenyt is később rendezik meg. Szombaton kegyesebb volt az időjárás, és női kalapácsvetésben a 72,70 méteres egyéni csúccsal győztes Gyurátz Réka teljesítette az olimpiai szintet. A tokiói részvételhez 72,50 métert kell elérni. (Megjegyzendő, hogy a férfiak 7,26 kg-os, a nők 4 kg-os kalapáccsal dobnak.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.