Ha kell, Thomas Müller Magyarország ellen is készen áll

Úgy tűnik, hogy a nyári Európa-bajnokságon Thomas Müller játékára is fel kell készülnie a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatottnak. Múlt héten Joachim Löw, Németország szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy több mint két év után visszahívná három világbajnok sztárját, köztük Müllert is a válogatottba. A Bayern München klasszisa pozitívan reagált a felvetésre.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 11:22
World Cup - Group F - South Korea vs Germany
Soccer Football - World Cup - Group F - South Korea vs Germany - Kazan Arena, Kazan, Russia - June 27, 2018 Germany's Thomas Muller looks dejected after the match as they go out of the World Cup REUTERS/John Sibley TPX IMAGES OF THE DAY - RC14E1D7D120 Fotó: John Sibley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy érzem, a nyáron bajnoki címeket fogok kergetni. Meglátjuk, hogy a Bajnokok Ligája-döntő után véget ér-e számomra az idény, vagy még a válogatottban is lesznek feladataim. Mindenesetre én készen állok! – jelentette ki Thomas Müller, aki arra reagált, hogy Joachim Löw múlt héten azt mondta, lát esélyt a Bayern München támadójának a visszatérésére a nemzeti csapatba.

S nemcsak Müllerére, hanem a szintén bayernes Jérome Boatengére és a Dortmundban futballozó Mats Hummelsére is. A három, 2014-ben világbajnok labdarúgó legutóbb 2018-ban lépett pályára a német válogatottban. Abban az évben Németország az oroszországi vb-n, majd a Nemzetek Ligája A divíziójában is a csoportja utolsó helyén végzett, Löw pedig a generációváltás mellett tört lándzsát, így elköszönt az összeadva 246 válogatottságot számláló három labdarúgótól.

Azóta rengeteg kritika érte Löw döntését, amely mellett ez idáig konokul kitartott. Tavaly novemberben azonban a német válogatott súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett Spanyolországban, amelynek következményei lettek. A szövetségi kapitány maradhatott a posztján, de a jelek szerint át kellett gondolnia néhány dolgot, így nyitottá vált a három rutinos játékos visszahívására, amely neki mindenképpen presztízsveszteség.

Ugyanakkor például már másfél éve újra klasszis formában futballozik a Bayern Münchenben, amellyel az előző idényben mindent megnyert. Jelenleg is ő az egyik legjobban teljesítő német futballista, ebben az évadban 33 tétmeccsen 13 gólja és 14 gólpassza van a klubjában. Ha valóban visszatér a nyári Eb-re a válogatottba, akkor Magyarországnak is fel kell készülnie a még mindig csak 31 éves Müllerre, hiszen csapata azonos csoportban szerepel Löwével Franciaország és Portugália társaságában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.